Lancome La Vie Est Belle L'eau de Parfum Intense


Kad je prije 4 godine lansiran La Vie Est Belle napravio je boom u parfemskom svijetu. Od 2014. on je najprodavaniji miris u Francuskoj. Njegov DNA se do danas nalazi u nekoliko inačica, točnije u njih deset. Danas ću vam predstaviti posljednju verziju spomenutog mirisa u L'eau de Parfum Intense verziji i povući paralelu s prvijencem i L'eau de Parfum Legere kojeg već dugo imam i koristim.
Prije samog lansiranja mirisa primijetila sam tijekom razgovora s prijateljicama kao i u mnogim komentarima na internetu averziju prema riječi „intense“ jer je velikoj većini ljudi prvijenac bio iznimno jak, pa je postojala sumnja da će Intense biti jači od originala. No upravo zbog iznimne jačine prvijenca lansiran je L'eau de parfum legere koji je laganiji i manje oštar u odnosu na original. No, Intense, iako vrlo intenzivan što mu i samo ime otkriva ne posjeduje oštrinu prepoznatljivu za original.
Ono što ga čini drugačijim od prethodnika je smanjena količina pačulija i savršen balans lješnjaka i kremastih nota u bazi. Mene je osobno taj twist u bazi oduševio jer je objedinio top note koje volim kod svih izvedenica i cijelu kompozicija je zaokružio vrlo dragim mi gurmanskim notama zbog čega je Intense vrlo brzo skinuo s trona do tad omiljeni L'eau de Parfum Legere. 


Jasmin iz prvijenca i L'eau de Parfum Legere verzije je u Intense verziji zamijenjen onim iz Sambac obitelji, dok su pačulij, praline i vanilija zamijenjeni kremom i lješnjakom zbog čega Intense verzija poprima jedan mekan, kremast i pitomi štih potpuno drugačiji od prvijenca koji je mnogo oštriji, intenzivniji i glasniji. Kako sam na početku teksta spomenula DNA prvijenca se proteže u svim La Vie Est Belle varijacijama, pa tako i u Intense no kod njega dominira gurmanska nota koja je mnogo slađa nego kod prvijenca i L'eau de parfum legere verzije. Iako vjerujem da bi ste se mogli vrlo lako izgubiti u svim tim nazivima i inačicama mirisa, pa vam sugeriram ukoliko volite intenzivne, bogate i zavodljive mirise široke aure i nevjerojatne trajnosti isprobate original i Intense vjerujem da će vas jedan od ta dva oboriti s nogu, ovisno o tome da li više volite slatke mirise s dozom oštrine ili bi ste radije oštrinu zamjenili s dozom mekoće. No ukoliko više volite lakše i cvjetnije mirise potražite L'eau de Toilette ili L'eau de Toilette Florale verziju. :)


Bočica je zadržala svoj „kristalni osmjeh“ koji krasi i njegove prethodnice ali je boja tekućine u njoj tamnija i kao takva nagovještava intenzivniji miris. Volim mirise koji se osjete i satima nakon špricanja, a ovaj je upravo takav.

S obzirom da ima vrlo snažnu auru i traje satima na koži za potpuno uživanje dovoljna su dva do tri šprica, ljeti i manje jer iako bi se mogao nositi tijekom cijele godine, jesen i zima su idealna godišnja doba za njega jer će vam se tek tada pokazati u najljepšem svjetlu. 



*proizvod ustupljen na testiranje

Maja xx

4 komentara:

  1. Još jedna prelijepa recenzija, baš uživam čitati tvoje parfemske postove, primijeti se koliko ih voliš.
    Meni je Intense i Absolu omiljeni iz cijele LVEB kolekcije.
    Petra

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš ti hvala, ovakvi komentari mi puno znače. <3
      Absolu je divan, ali Intense mi je posato #1 u cijeloj kolekciji. :)

      Izbriši
  2. Savršeno dobro si sve recenzirala. Potpisujem sve i u potpunosti se slažem. Mene je Intense verzija oborila s nogu i on mi je najbolji. Meni je savršen za jesen i zimu.

    OdgovoriIzbriši
  3. Hvala ti! <3 Drago mi je da dijelimo istog favorita. Njegovo vrijeme definitivno je jesen i zima tj. kad zahladi, ali nisam izdržala da ga ne nosim i tijekom ljeto, jer mi je naprosto prekrasan.

    OdgovoriIzbriši

~ I N S T A G R A M ~