Biotherm Aquasource & Biosource


Nebrojeno puta sam kroz postove spominjala da je njega kože vrlo bitna. Sklona je promjenama i potrebno ju je upoznati kako bi prepoznali kada joj je potrebna adekvatna njega. Uklanjanje makeupa i čišćenje kože je prvi korak ka zdravoj i čistoj koži i nešto što zaista svaka od nas ne bi smjela zapostaviti. Moja rutina njege i čišćenja kože lica se često mijenja, no također sam redovito vjerna određenim proizvodima. S obzirom da volim isprobavati razne proizvode, također sam i vrlo promišljena oko istih. Omiljene teksture kod krema za lice su mi one gelaste, a potom uljne. Iz nekog razloga uvijek podsvjesno gravitiram prema onim gelastim i uživam ih koristiti, jer kao da imaju terapeutski učinak na mene. :D
Volim ulja, kao i klasične kreme, ali kreme gelaste teksture su mi omiljene. Imam mješovitu kožu lica koja je ljeti masna na T zoni, a za vrijeme hladnijih dana je najčešće suha na području oko nosa i obraza. Njega takve kože je nekad poprilično zahtjevna jer pojedini proizvodi mi znaju biti preteški na licu, dok mi na drugim mjestima nedostaje hidratacije pa iz tog razloga ponekad imam potrebu istovremeno koristiti dva proizvoda za njegu lica kako bi koži pružila idealan balans njege i hidratacije. Gel kreme za lice katkad imaju tendenciju isušivati kožu zbog svog svojstva, no postoje iznimke poput Lancome Vissionaire Beauty Sleep Perfector kreme o kojoj sam pisala u OVOM postu i koju sam s guštom potrošila. No danas bi vam htjela predstaviti proizvode iz Biotherm linije proizvoda za njegu lica, riječ je o Biotherm Biosource mlijeku za čišćenje lica, te toniku iz iste linije koji su namijenjeni suhoj koži, kao i gel kremi za lice iz Aquasource linije koja je namijenjena normalnoj do mješovitoj koži. Iako sam na početku teksta spomenula kako imam mješovitu kožu lica, spomenuta tri proizvoda čine savršenu skupinu koja odgovara mojoj koži. Možda će se činiti neobično što kombiniram proizvode koji po deklaraciji ne odgovaraju mojem tipu kože, ali tu dolazi onaj dio gdje moramo upoznati svoju kožu da bi razumijeli što joj je i kad potrebno. Moram istaknuti kako sam bila skeptična oko činjenice što su mlijeko i tonik namijenjeni suhoj koži, jer sam mislila kako će biti teški i prehidratantni na koži no kombinacija tonika s gel kremom je upravo ono što mojoj koži pruža optimalni balans i sprečava ju od isušavanja te joj pruža hidrataciju. Biosource mlijeko za čišćenje lica je mislim nanježnije mlijeko koje sam do sada isprobala, vrlo je blago, nježno i uistinu efikasno. S obzirom da preferiram micelarne otopine ispred bilo kakvog drugog proizvoda za uklanjanje makeupa, ovo mlijeko me je oduševilo svojom nježnošću i lakoćom s kojom uklanja makeup s lica. Kožu lica ostavlja vrlo glatkom na dodir, bez ikakvih iritacija i crvenila koje ponekad znaju nastati prilikom uklanjanja makeupa, najčešće na očima. Uvijek nakon uklanjanja makeupa operem lice s gelom za pranje kako bi dodatno očistila ostatke šminke ukoliko mi je nešto promaklo prilikom prethodnog uklanjanja. Potom nanesem Biosource tonik, tri potiska pumpicom na blazinicu su dovoljna da pređem cijelo lice i vrat s takvim doziranjem trajat će dugo. Koristim ga skoro dva mjeseca, a potrošila sam otprilike 1/5 sadržaja.




Tonik je vrlo blag i kožu ne zateže nakon nanošenja, a lice je vrlo glatko na dodir nakon nanošenja. Mlijeko i tonik imaju vrlo diskretan miris što će vjerujem odgovarati i vama koji ne volite mirise u proizvodima koje nanosite na lice. Pumpice kod oba proizvoda su vrlo kvalitetne i čvrste te je doziranje istih idealno i nema straha od razlijevanja. Oba proizvoda su smještena u ambalažu od 200 ml, a cijena im iznosi oko 200 kn pojedinačno, dok je cijena Aquasource kreme oko 350 kn za 50 ml.

Nakon što nanesem tonik, volim ga ostaviti neko vrijeme na licu da djeluje, ne zateže me i volim da se upije kako bi kožu dobro pripremila za slijedeći korak. Potom nanesem Aquasource gel kremu na lice. Ova krema ima vrlo svjež miris i svaki put me doza svježine dodatno razbudi kad pomirišem i nanesem kremu na lice. Pastelno zelene je boje i u potpunosti dočarava svoju svježinu, od imena, preko mirisa pa sve do same boje kreme. Lijepo se razmazuje na licu i vrlo brzo upija u kožu bez da ostavlja nelagodan ili težak osjećaj na koži. Svaki put kad ju koristim imam osjećaj da mi je koža hidratizirana i kao da joj na neki način pruža olakšanje. 
Ono što mi se sviđa je što djeluje instant, lice odmah poprima svježiji izgled bez obzira što me umor na očima izdaje nakon cjelodnevnog rada, koža nakon nanošenja Aquasource kreme zaista izgleda blistavije i svježije. Potvrđeno od mog Antiše aka muža (za vas koji ste prvi put ovdje ;) ) koji me neku večer pitao da li imam šminku na sebi, pa potom komentirao kako izgledam svježe iako je sat već lagano otkucavao prema 23:00.

Biotherm Aquasource gel krema sadrži Life Plankton™ patentirani sastojak koji u sinergiji s kožom pruža umirujuća, okrepljujuća i antioksidantna svojstva. Zbog svog bogatog svojstva dopire i do dubljih slojeva epiderme. Pruža koži hidratizirajući osjećaj iz sata u sat bez obzira na vremenske uvjete. S obzirom da već u ovako hladno vrijeme najčešće posegnem za uljima umjesto kremama za lice, jer mi pružaju bolju hidrataciju i koža se ne suši i peruta, Aquasource krema još uvijek moju kožu drži pod kontrolom pružajući joj njegu i hidrataciju bez osjećaja zatezanje. Suhoća, crvenilo i perutanje kože se nisu pojavili što je znak da krema pruža maksimalan učinak i pruža koži sve što joj je potrebno da ne dođe do neželjenih problema.

Mlijeko za čišćenje lica sadrži čisti ekstrakt Thermal Plankton - mikroorganizam s izuzetnim regenerirajućim svojstvima koji sadrži 35 vrsta nutrienata, lipida, proteina i elemenata u tragovima koji pomažu oživjeti vitalne funkcije kože neophodna za njeno zdravlje. Od tud i onaj divan osjećaj na koži koji ostavlja nakon nanošenja. 



*proizvodi ustupljeni na testiranje

Maja xx

Broj komentara: 5:

  1. Imam isto mješovitu kožu lica, točno kako si opisala svoje stanje tako je i kod mene, :-)
    Već neko vrijeme želim isprobati ovo mlijeko i tonik za lice, ali imala sam namjeru uzeti one baš za mješovitu kožu lica. Kremu imam i jako sam zadovoljna njome. Sad je trenutno ne koristim, ali stvarno potvrđujem da je odlična!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da si i ti zadovoljna s kremom. Vjerujem da ne bi pogriješila ni da uzmeš tonik za suhu kožu jer nije težak na licu, ali u kombinaciji s kremom je stvarno savršen. :)

      Izbriši
  2. Draga,upravo kupih taj isti tonik i mlijeko za tijelo. No,nikako da se slozimo :D Tonik prije kreme isperes ili ? Je li tonik samo stavljas nakon sto skines sminku ili i ujutro i navece ?

    OdgovoriIzbriši
  3. Odgovori
    1. Hej! :)
      Lice ispirem samo nakon korištenja micelarne, makeup maramica i mlijeka za čišćenje. Nakon nanosenja tonika ne perem lice jer tonik balansira ph koze pogotovo nakon sto je lice svjeze oprano s vodom. Najcesce ga koristim navecer jer koristim bogatiju njegu lica prije spavanja u odnosu na jutro. Sto ti se tocno događa tj. Zbog čega se ne slazete? Bas mi je zao. :(

      Izbriši

~ I N S T A G R A M ~