Elie Saab Le Parfum Rose Couture EDT


Pet godina od prvog lansiranja vrlo popularnog mirisa kuće Elie Saab - Le Parfum stigla nam je potpuno drugačija verzija - Rose Couture, kreirana od strane omiljenog mi parfumera Francis Kurkdjiana. Kod prvijenca dominira nota cvijeta naranče, no u ovoj verziji spomenutu notu nadilaze mekani tonovi ružinih latica. Oblik bočice poput rezanog dijamanta, ostao je vjeran svojim prethodnicama, samo se razlikuju u boji tekućine, pa je tako Rose Couture obojana pastelnom nijansom roze nagovještavajući nježan karakter. Rose Couture započinje iskričavim citrusnim notama koje se vrlo brzo smire propuštajući naizmjenice mirisne note božura i ruže. Na početku se jasno osjeti mekana, nježna ruža, no što duže ostaje na koži ruža poprima drugo lice, postaje bogatija i opojnija zbog drvenih nota u bazi. Sviđa mi se što miris nije linearan već pokazuje sva lica ruže od nježne i nevine, do one guste, sočne i bogate. Kurkdijan je zaista bio i ostao majstor parfemskih kreacija i svaki njegov mirisni uradak pjeva divnu pjesmu, a Rose Couture je samo još jedna u nizu prekrasno odrađenih mirisa. Iako vrlo suptilan i nježan miris nosi sa sobom poseban trag, pri prvom isprobavanju djelovao mi je jednostavno, no s vremenom pokaže svoja lica što ga čini vrlo slojevitim i drugačijim. Vrlo moderan i elegantan miris, prekrasna prezentacija ruže u svim njenim stadijima koja se mijenja tijekom dana. Mekan, delikatan s jedva primjetnim tragom slatkoće koja ga prožima, hrabro stoji satima na mojoj koži. Vrlo veselog i svjetlucavog karaktera, iako nosiv tijekom cijele godine, za mene osobno je savršen odabir za proljeće. Miris je dostupan u bočicama od 30 ml (360 kn), 50 ml (540 kn) i 90 ml EDT.


*proizvod ustupljen na testiranje

Maja xx

4 komentara:

  1. Volim ruzu u parfemima, a ovaj miris mi je prelijep. <3
    Petra

    OdgovoriIzbriši
  2. Vrlo zanimljivo opisano. Kad se radi o ruži, tu prvo moram dobro isprobati kako će mi odgovarati, jer mi se više puta dogodilo da mi se na prvu svidi, a kasnije nije to to, ili u iznimnim slučajevima obratni postupak, :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala! :) Da, s ružama zna biti zeznuto ni meni nažalost ne odgovaraju svi mirisi s dominantnom ružom, ali zato oni koji mi se svide me u biti baš oduševe. Zato obožavam Stellu od Stelle Mccartney, ona mi je idealan primjer savršene ruže. :)

      Izbriši

~ I N S T A G R A M ~