Mirisni favoriti u 2016. godini + nekoliko riječi od mene :)


Dragi čitatelji prije nego krenem na temu naslovljenog posta htjela sam Vam se od srca zahvaliti na podršci, čitanosti i svim porukama kojima ste me razveselili u ovoj godini. Hvala Vam što ste imali toliko povjerenja u mene na način da Vas savjetujem pri kupnji novog mirisa, da popričamo općenito o istima kao i o preparativnoj i dekorativnoj kozmetici. Vesele me Vaši upiti, a ponajviše oni koji su vezani za mirise i vrlo sam sretna kad mi pišete da su Vas moji prijedlozi oduševili i da ste se zbog toga odlučili za kupnju određenog mirisa.
Iako je moja aktivnost što se tiče pisanja bloga slabija nego prethodnih godina, Vaša posjećenost je iz dana u dan sve veća zbog čega sam Vam neizmjerno zahvalna! <3 
Nisam odustala od bloganja, ali sam zbog prirode svog posla često ograničena na jedan slobodan dan u tjednu kojeg najviše volim provoditi sa svojim Antišom i našim dečkima jer preko tjedna jednostavno nemamo dovoljno vremena. Vjerujem da razumijete. :)
Trenutno sam aktivnija na Instagramu pa bi Vam htjela skrenuti pozornost na moj Instagram profil gdje me (ukoliko želite) možete zapratiti, ako se i Vi koristite ovom društvenom mrežom. 

Kratko bih se osvrnula na 2016. godinu po pitanju mirisa, lansirano ih je zaista mnogo i meni kao zaljubljeniku u iste je bio zaista izazov odabrati nekoliko najdražih i najčešće korištenih mirisa. U tako velikom broju uspjela sam izdvojiti sedam ženskih i dva muška mirisa koji su postali moji apsolutni favoriti, a koje ću vjerujem nositi i u 2017. godini. Ok, češće ženske, nego muške. :)



Krenula bih s najprodavanijim mirisom u Parizu, koji je zaista osvojio mnoga srca djevojaka diljem svijeta i koji iz verzije u verziju dobiva sve već broj zaljubljenica, no ujedno je jedan od najnošenijih mirisa; Lancome - La Vie Est Belle, no ja bi istaknula onog u L'eau de parfum Intense verziji koji je osvojio moje srce od svih lansiranih verzija do sada. Klikom na ovaj post, možete pročitati detaljniju recenziju.  



Versace Oud Oriental Pour Femme je stigao u posljednjim mjesecima 2016. godine i dostupan je u parfumerijama Martimex, ovo je jedan od onih mirisa koji me je osvojio na prvo, drugo, treće i svako slijedeće isprobavanje. Rijetko kad se dogodi da mi neki miris toliko puta zaredom savršeno odgovara bez obzira na temperaturu i raspoloženje, on se na mojoj koži uvijek ponašao jednako. Komentari za njega su bili više nego pozitivni, zbog čega sam ga željela još više. S obzirom da ima u sebi agar (oud), začudila me je pozitivna reakcija kolegica i prijateljica te činjenica koliko im se svidio, jer je agar kao sastojak poprilično jak i većina ga ne može podnijeti s lakoćom. U ovom mirisu je savršeno izbalansiran s kožom, sandalovinom začinima i ružom, a ruža u njemu je divna, gusta, duboka, tamna i toliko savršeno sjedinjena sa ostalim sastojcima da me svaki put zanese kad me podsjeti na svoju prisutnost tijekom dana. Zaista, poseban i prekrasan miris, nešto potpuno drugačije od svih Versace mirisa koji su do sad lansirani.


Narciso Rodriguez - Narciso EDP iako je lansiran prije nekoliko godina on mi je i dalje njegov omiljeni miris, a posebno mi je drag jer je bio poklon od Antiše. Poslije ove verzije lansirane su još dvije u kolekciji, ali original je bio i ostao moj favorit. Uvijek naglašavam kako su mirisi Narcisa Rodrigueza posebni i drugačiji od ostalih, ovaj je također takav. Jedan od onih mirisa uz koji se želite zašuškati uz topli čaj ili čokoladu, gledajući maratone omiljenih filmova na tv-u, u društvu najdražih. Pruža mi sigurnost, udobnost i mir, vrlo poseban miris.
Draga mi je i Poudree verzija o kojoj sam pisala u ovom postu kao i toaletna, no parfemska verzija mi je postala najomiljenija među njima. 



Dior - Miss Dior Absolutley Blooming je novi gurmanski miris od Diora koji je suprotnost do sad lansiranim Diorovim mirisima. Vrlo intenzivan, opojan, sladak i jak miris za koji često dobivam komplimente od ljudi u prolazu. Rijetko kad me netko zaustavi i pita koji miris nosim, ali to mi se to dogodilo upravo s ovim mirisom. Ukoliko ste ljubitelj gurmanskih, upečatljivih i slatkih mirisa, Absolutley Blooming svakako morate isprobati. :)
S druge strane imam muški Dior Sauvage koji me je kompletno oborio s nogu, ali tek kad je zamirisao na koži. Antiša ga koristi, ali ga često posudim od njega jer je jednostavno neodoljiv. Naizgled jednostavan, kad se nanese ostavlja zavodljiv pečat iza osobe koja ga nosi, pomalo hipnotizirajući. Nisam očekivala snažnu reakciju na ovaj miris, no oborio me je s nogu. Jasno mi je zbog čega je vrlo popularan miris kojeg sam često osjetila u prolazu kod muške populacije. Vrlo zavodljiv, muževan i moderan miris uz koji je pažnja zagarantirana.  



Kad su u pitanju mirisi za ljeto i proljeće tu sam izbirljiva jer većina njih promijeni svoj miris u dodiru s mojom kožom i nažalost postanu neprepoznatljivi, a po prethodno navedenim mirisima možete primjetiti kako volim jake, intenzivne i upečatljive mirise, a takve zaista nije ugodno nositi tijekom toplijih dana jer svoju raskoš najljepše pokažu tijekom niskih temperatura. Izdvojila sam svoja tri proljetno ljetna favorita koja nemaju zajedničkih točaka i nisu mirisi koju su "na isti kalup" već mi je svaki poseban na svoj način. Kao favorita među njima istaknula bih Van Cleef and Arpels - California Reverie, miris iz Extraordinaire kolekcije koja je dostupna u parfumerijama Martimex. Imam već nekoliko Van Cleef and Arpels mirisa ali California Reverie mi je omiljeni iz cijele kolekcije. Ako bi morala opisati ovaj miris u jednoj rečenici rekla bih da je ovo miris proljeća zarobljen u bočici. U meni budi poseban osjećaj, zamišljam zelenu livadu, plavo nebo i sunce koje mi obasjava lice dok mi lagani povjetarac mrsi kosu. Čini me neizmjerno sretnom, bezbrižnom i svaki put kad ga pomirišem i/ili nanesem na sebe odvede me mislima daleko, za njega volim reći kako je moj mali bijeg iz stvarnosti. :)


Chanel Les Exclusifs 1932 je poput svakog Chanelovog mirisa vrlo decentan i elegantan. 1932 je miris koji pršti svježim notama, bijelim cvijećem i aldehidima. Iako dominiraju citrusi ima u sebi nešto kremasto po čemu mi se izdvaja od drugih, sličnih mirisa namijenjenih za toplije vrijeme. Iz tog razloga ga obožavam, jer je drugačiji i divno se ponaša na mojoj koži. Svakako moram spomenuti elegantnost pakiranja kao i bočicu smještenu na crno postolje, te magnetski čep koji zaokružuju eleganciju i šarm Chanelovih mirisa - minimalno, ali dovoljno da bude upečatljivo.


Versace Eros EDT još jedan mirisni favorit namijenjen toplijim danima o kojem možete pročitati detaljniju recenziju u ovom postu. :)



Uz već spomenuti Diorov Sauvage drugi muški miris koji je dospio među favorite u 2016. godini je i Versace - Dylan Blue. Boja bočice i samo pakiranje mi je predivno, kombinacija duboke modre boje sa zlatnim detaljima odaje dojam luksuza prepoznatljivo za Versace kao brend.
Sam miris je kao i Diorov vrlo zavodljiv i muževan, kombinacija citrusa i drvenih nota čine dobitnu kombinaciju i zaista je jedan od onih mirisa s kojim ne možete pogriješiti kada je u pitanju poklon za jače polovice. Također, isto vrijedi i za Sauvage. Jedan od onih sigurnih kupnji, ali iznad svega miris koji je za širu populaciju, vrlo zavodljivog i upečatljivog karaktera. Dylan Blue bi bio idealan odabir za mlađu populaciju, dok Sauvage za odrasliju. :)


Stigli smo do kraja, još jednom ću vam se zahvaliti na čitanosti i povjerenju koje ste mi poklanjali sve ove godine i nadam se da će te to nastaviti raditi i dalje, a ja ću se truditi da vas u 2017. zatrpam s još više postova, a pogotovo onih mirisnih. :) 
Nadalje željela bih iskoristiti priliku i zahvaliti se svim svojim suradnicima s kojima sam razvila divne suradnje i koji su me "uveli u svoj svijet" u kojem sam vidjela kako funkcionira i druga strana poslovanja. Naučiti mnogo o mirisima kao i proizvodima iz druge perspektive je zaista neprocjenjivo. Radujem se novim suradnjama i prilikama koje 2017. nosi sa sobom. Želim Vam svima sve nabolje u novoj 2017. da ju prije svega provedete u zdravlju, miru i ljubavi - najbogatijim vrijednostima koje nas kao osobu čine sretnim, a sve ostalo će s vremenom doći. Želim Vam lijep provod i nezaboravnu zabavu te da što ispunjeniji i zadovoljniji zakoračite u Novu godinu. <3

Maja xx

Broj komentara: 8:

  1. Sve najbolje Majo, puno daljnjeg uspjeha ti zelim i sretna ti Nova!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga Jelena, hvala ti puno. <3
      Također ti želim sve najbolje u Novoj! :)

      Izbriši
  2. Draga Majo, zelim ti sve najbolje u Novoj! :* Obozavam tvoje recenzije mirisa i veselim im se u ovoj godini. Slike su savršene! :)
    Petra

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga Petra, hvala ti na uvijek divnim komentarima! <3
      Sve najbolje i tebi želim! :-*

      Izbriši
  3. Majo, želim ti sretnu Novu godinu, kao i cijeloj tvojoj obitelji. Obožavam čitati tvoje "mirisne" postove, ali priznat ću ti, jaaako ti zavidim što si u mogućnosti isprobati toliko parfema jer parfemi su moja opsesija.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti! Želim također tebi i tvojima sve najbolje.
      Hvala na pohvalama. :)

      Izbriši
  4. Draga Majo, prije svega i tebi želim veselu i uspješnu ovu godinu. Nema veze što smo već pri kraju drugog mjeseca, :-) Pročitala sam ovaj post i ranije ali nikako da ga prokomentiram.
    Jako volim čitati tvoje postove, pogotovo ove mirisne tematike. Predivne si favorite izdvojila. Ja sam napokon odlučila između svoje dvojbe, a i uz tvoju pomoć pri odluci, izabrala Lancôme La Vie Est Belle Intense. Predivan, preeedivan mi je. Od tvojih favorite iz ovog posta imam još i Narciso koji mi je divan. Jako si me sad zainteresirala za ovaj Versace Oud Oriental Pour Femme!!!! Nisam ga isprobala, moram to pothitno!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga Đurđice, za lijepe želje nikad nije kasno. Hvala ti! Želim ti također sve najbolje i što više novih mirisa u ovoj godini. :)
      Puno ti hvala na lijepim riječima <3 jako mi je drago kad mogu pomoći, pogotovo kad su mirisi u pitanju. :) Intense verzija je sigurno bila pun pogodak, jer je prekrasan miris.
      Narciso je poseban, a Versace je skroz nešto drugačije od prethodna dva spomenuta. Moraš ga isprobati! :)

      Izbriši

~ I N S T A G R A M ~