Novosti i noviteti #5


Posljednji post koji sam pisala na ovu temu bio je u kolovozu prošle godine, moram priznati kako je vrijeme proletjelo i baš sam se iznenadila kad sam provjerila datum zadnje objave istog. S današnjim postom ću donekle probati nadoknaditi propušteno tj. pokazati vam dio noviteta koje do sad na blogu nisam. Ostatak će biti objavljen u nekom od slijedećih postova o novitetima. Inače, dobrodošli ste provjeriti na Instagramu što ima novog, jer tamo redovito objavljujem slike noviteta, a možete me pronaći pod imenom @maja_missundaztood.

Krenimo s Caudalie proizvodima, Beauty Elixir je moj holy grail proizvod kojeg obožavam, ne znam koliko sam bočica potrošila ali mu se uvijek vraćam jer me razbudi svojim mirisom, relaksira i jednostavno pozitivno djeluje na mene, a i na moju kožu koja kao da živne kad ga nanesem. Ovo je jedan od onih proizvoda kojeg volim imati u zalihama. S glikolnom maskom sam imala love - hate odnos, ali sam ju naposljetku zavoljela, pakiranje mi je divno, pogotovo drveni čep. Inače volim maske od gline, ali volim imati i glikolne maske u zalihi čisto radi promjene. Ova koži pruža blistavost i odlično priprema kožu za makeup, ima ugodan, diskretan citrusni miris. Caudalie proizvode sam kupila u Farmacia ljekarnama. Cijena Beauty Elixira (100 ml) je 300 kn, a onog od 30 ml oko 70 kn, dok je maska oko 180 kn.



Prisustvovala sam i proslavi prve godišnjice od lansiranja Dior Sauvage mirisa za muškarce, koji je predivan! Ovo je jedan od onih mirisa kojeg će većina voljeti, pogotovo žene na svojim jačim polovicama, ako ga niste probali - obavezno morate. Vrlo moderan, svjež i prikladan za sva godišnja doba. No ono što je mene posebno razveselilo je što sam imala priliku vidjeti Dodge Challenger uživo, što je zaista rijetko vidjeti u Hrvatskoj, a navodno je riječ o istom automobilu kojeg je Johnny Depp vozio u reklamnom spotu za istoimeni miris. Hvala Dior timu što me je pozvao da budem dio ove proslave. 



Nedugo nakon proslave prvog rođendana Sauvage mirisa stigao mi je i novi Miss Dior Cherie ali u Absolutely Blooming verziji obogaćen slatkim, gurmanskim notama koji nema nimalo sličnosti s originalom, što nikako nije loše, dapače miris je upravo po mom guštu. Intenzivan, gurmanski, sladak, trajan, a i mami komplimente. :)



Krajem ljeta Martimex je posjetio Philippe Neirinck osnivač La Parfumerie Moderne koji nam je predstavio svoj brend i četiri mirisne kreacije; Années Folles, Cuir X, Désarmant i No Sport koji je ujedno osvojio titulu najboljeg niche mirisa u 2015. godini jer krši pravilo standarnih zelenih mirisa pa se kao takav prometnuo u najljepši "zeleni" miris koji trenutno postoji. LPM je dostupan u parfumerijana Martimex u Zagrebu na Trgu, Vlaškoj i Britancu.



Labello "neonci" su dio limitirane kolekcije koja je lansirana u ljeto 2016. godine. Povodom lansiranja organiziran je i Labello neon party na kojem sam se moram priznati zaista dobro zabavila, jedan potpuno drugačiji event popraćen neonskim sadržajima poput štapića, narukvica, naočala i perika. 



Gianfranco Ferré L'Uomo, miris koji označava početak nove ere za brand. Za lice kampanje ovog mirisa po prvi put odabran je bloger koji stoji iza bloga "The Gentleman Blogger". Parfumer Nicholas Beaulieu stvorio je neobičan spoj vibrantnih i ljutih glavnih nota (bergamot, đumbir, kardamom i crni papar) i svjetlo zelenih note srca (ljubičica, artemizija, zelena jabuka i kadulje). Dosljednu senzualnost snažno pokazuje u baznim notama (sandalovina, španjolski limun, lišajevi, amber i vanilija). Pripada svježe-orijentalnoj olfaktornoj obitelji mirisa. Dostupan je u parfumerijama Martimex.


John Frieda proizvodi za kosu su dobili redizajniranu ambalažu, na isprobavanje mi je stigao šampon za smeđu kosu i regenerator iz Frizz Ease linije. Inače, John Frieda ima odlične proizvode za njegu kose, a upravo Frizz Ease linija je odlična za neposlušnu i neukrotivu kosu jer ju drži pod kontrolom i nema onog "dva prsta u struju" efekta na kosi nakon sušenja. Barem ne kod mene. :)


Placentor je Francuska kozmetika s tridesetogodišnjim iskustvom u fitodermatologiji. U ponudi imaju široku paletu proizvoda namijenjenih njezi kože. Na isprobavanje mi je stigla anti age maska za lice i vrat. U kutiji se nalaze tri vrećice za tri uporabe. Prema službenim informacijama, maska potiče regeneraciju stanica i obnavlja kožu nakon 2 dana. Trenutno i dugotrajno hidratizira kožu i zaglađuje mikrostanice kože. Sadrži morski kolagen (prirodni kolagen) koji sprečava nastajanje i smanjuje bore i linije te obnavlja epidermu i učvršćuje kožu. Biljni sastojak za učvršćivanje, od egzotičnog bilja (Quillaja i Kigelia) zaglađuje, podiže i učvršćuje kožu. Maska tijekom korištenja pruža osjećaj zatezanja kože, lice je hidratizirano i izgleda svježe. Tekućina u koju je maska natopljena se nakon skidanja maske s lica utrlja u kožu, vrlo je gusta i potrebno joj je duže da se upije u kožu. Moram priznati da je drugačija od maski koje sam do sad koristila, ima drugačiji efekat na koži i dugotrajniji. Koži pruža "plumping" efekat nakon korištenja, što mi se sviđa. Maska je izrađena od kvalitetnog materijala i čvrsta je. Nanosi se jednom tjedno u razdoblju od tri tjedna. Više o brendu možete saznati na službenoj stranci Placentor.hr. 


Olival je u svoju čarobnu liniju uveo i piling za tijelo koji je u biti dva u jedan proizvod tj. piling i gel za tuširanje u jednom. Blagog je, prepoznatljivog mirisa kao prethodnici iz iste linije. Vrlo je nježan na koži jer sadrži sitna zrnca koja ne rade grubi piling na koži. Ostavlja kožu glatkom na dodir uz suptilan miris.


Nivea je poslala jedan poprilično neobičan press kit u kojem se osim novog Cellular anti age seruma za lice nalazila stres loptica, staklena boca za vodu, okvir za sliku i konop za preskakanje koji su bili zatrpani kuglicama stiropora. Kuglica je bilo na sve strane, ali moram priznati da je ideja kao takva bila fora. Zanimljivo je vidjeti ovako originalne press kitove s vremena na vrijeme. :)



Nastavno na Niveu, prisustvovali smo trećem po redu projektu "Neka odrastanje bude dječja igra" kojem Nivea želi naglasiti važnost igre za dječji razvoj i dati svoj doprinos u stvaranju boljih uvjeta za odrastanje djece i mladih diljem Hrvatske. Projekt je dio globalne inicijative "NIVEA - stalo nam je do obitelji" kojom se pruža podrška obiteljima pomažući djeci i odraslima u ostvarenju njihovih punih potencijala. Sudjelovali smo u radionici s djecom gdje smo izrađivali igračke od kolaž papira. 



Armani je u svoju postavu Si mirisa uveo i onu u parfemskoj koncentraciji koja dolazi samo u pakiranju od 40 ml i nosi naziv Si Le Parfum. Primjetno drugačiji od svojih prethodnika, ali više o njemu ću pisati u jednom od narednih postova. 


Kolega Juraj s bloga BL'eauOG je organizirao Božićnu olfaktivnu večeru u parfumeriji Martimex. Divna prilika za jedno novo i potpuno drugačije iskustvo. Neobična kombinacija okusa čiji su intenzitet pojačali pomno odabrani mirisi. Uz određeno jelo stajali su i za to prikladni mirisi kako bi iskustvo bilo potpuno. Ugodno provedena večer u društvu velikih brendova iz niche svijeta. 





I kao posljednji novitet s kojim ću zaključiti ovaj post je uranjeni rođendanski poklon od drage kolegice s posla. Iako mi je rođendan tek slijedeći mjesec, ona me je unaprijed obradovala s CHICovnikom u kojeg sam se još prošle godine zaljubila čim sam ga ugledala. Riječ je o rokovniku koji ima pregršt sadržaja u sebi, velikog je formata i predivnog dizajna. Obogaćen je raznim citatima, ima menstrualni kalendar, dio za bilješke, podijeljen je na datume i sate, a ima čak i bojanku za odrasle. Zaista izgleda prekrasno i efektno, a meni osobno će biti jako lijepa uspomena. Više informacija o CHICovniku možete saznati na njihovom Facebooku ili web stranici. 




Maja xx

2 komentara:

  1. Puno lijepih novosti :-))i predivnih zanimljivih događanja.
    Odlični mirisi!! I da, vrlo je zanimljivo vidjeti posebne press kitove! Labello neon sam nažalost propustila. Nisam ga nigdje uspjela naći ili su se brzinom munje rasprodali. CHICovnik je predivan. Razmišljala sam o njemu, ali nekako na kraju nisam kupila. Jučer sam baš u dm-u u zamjenu za 50 bodova dobila CHICnotes. Simpatičan je totalno!! Fotke su ti suuuper!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Žao mi je zbog Neonaca, nisam ih ni ja na puno mjesta viđala u početku kad su izašli, sad ih nigdje ne nalazim.
      Baš se mislim da uzmem i CHICnotes kako bi upotpunila kolekciju, jer sam preoduševljena s planerom.
      Hvala ti draga! <3

      Izbriši

~ I N S T A G R A M ~