Rumenila: Dior - Petale, Pupa - Peach Rose, Chanel - Caprice

Najdraži makeup proizvodi su mi definitivo rumenila. A, danas sam vam htjela predstaviti ona za kojima najčešće posežem u zadnje vrijeme. Razlog zbog kojih ih koristim češće od Sleek MakeUP rumenila je taj što se potonja lakše i brže nanose, a s obzirom da je ljeto želim da mi je makeup što prirodniji, iz tog razloga posežem za Dior - Rose Petal, Chanel JC - Caprice ili Pupa Jeans'n Rose - Peach Rose. 

s lijeva na desno: Dior - Rosy Glow 01 Petal, Pupa - 01 Peach Rose, Chanel - 96 Caprice

s lijeva na desno: Dior - Rosy Glow 01 Petal, Pupa - 01 Peach Rose, Chanel - 96 Caprice



Dior - Rosy Glow Petal 01: Ovo rumenilo još zovu "Healty Glow Awakening Blush", što bi značilo rumenilo koje daje prirodnu i zdravu "upravo sam se ustala" boju na obrazima. 

Dior - Rosy Glow Petal 01

Dior - Rosy Glow Petal 01


Dolazi u lijepoj srebrenoj čvrstoj kutijici sa ogledalom i sa četkicom, uputama za nanošenje i baršunastoj crnoj vrečici, težine 7.5 grama, cijena mu je oko 340 kn i može se naći još pokoji primjerak u pojedinim parfumerijama. Još nisam 100% sigurna da li je Limited Edition, jer cure u parfumerijama tvrde da je, dok na interentu nalazim podatke da nije. Ako netko zna što je točno, pišite u komentarima! ;)
Izašao je u sklopu Dior Garden proljetne kolekcije za 2012. 

Iako izgleda možda malo kričavo u kutijici, kad ga se nanese na obraze (ne na ruku) stapa se sa bojom lica, te daje divnu nježnu rozu boju, rekla bi pomalo hladnu. Rumenilo je mat i ne sadrži nikakav shimmer u sebi. Jako je mekano, lako se nanosi, ali isto tako treba oprezno rukovati s njim jer se lako može smrviti. Tako da za cure koje vole nositi rumenila sa sobom u torbi, mislim da ovo nije pametan izbor. 

Dior tvrdi da ovo rumenilo pristaje svim tonovima lica. Vjerujem da je univerzalno i ovisno o nanošenju mogu ga nositi cure različitih tonova. Ja ga trenutno koristim nakon što nanesem bronzer na obraze, jer mi se više sviđa malo topliji look preko ljeta. Ali zimi ću ga koristiti samog.  

Prilikom nanošenja treba pripaziti na "doziranje" jer se ovo rumenilo neće odmah pokazati na vašem licu, treba ga nanijeti lagano i pričekati par minuta da boja dođe kompletno do izražaja i ovisno o tome, odredite same da li ga želite stavljati još ili ne. Manje je više! 

U nastavku vam prilažem swatcheve, nisam ga slikala na licu, ali nekom drugom prilikom ću ga sigurno uključiti u sklopu nekog šminkanja, boje su poprilično realne. Nisam najzadovoljnija sa samim slikama, ali je boja jako slična i u stvarnosti. 


sa blicem

sa blicem

dnevno svijetlo


Pupa - Jeans'n Rose Duo Blush - 01 Peach Rose: Ovo rumenilo me oduševilo čim sam ga ugledala, padam na reljefne detalje, pogotovo u obliku cvjetova :D i da, zato što je Limited Edition.


Pupa - Peach Rose
dnevno svijetlo

Pupa - Peach Rose
sa blicem


Ovo rumenilo dolazi u okrugloj, plastičnoj kutijici. Nije baš kvalitetna, prije bi rekla da izgleda pomalo jeftino. Iako ga ne koristim dugo, već mi kutijica izgleda kao da ga koristim barem godinu dana. Ali ne zamjeram mu to jer je divno. Kako mu i sam naziv kaže duo blush, može se koristiti u kombiniciji dviju boja ili posebno. 

Kada se koristi isključivo ova tamnija boja onda je rumenilo breskvasto roze boje, ima sitni shimmer u sebi, koji ostavlja diskretni sjaj na obrazima, sa mat finishem, dok pomiješan sa bojom u sredini, dobiva se svijetlija nježno roza boja sa primjesom breskvaste. Treba ga nanijeti više puta da dobijete vidljiviju boju, sad sve ovisi kako volite. I miriše predivno! Na kolačiće od vanilije! Mogla bi ga mirisat cijeli dan. 

Težina ovog rumenila je 9 grama, a cijena mu oko 200 kn, izašao je u sklopu proljetne Pupine kolekcije 2012. nazvane Jeans'N Roses. Osim nijanse Peach Rose, ova kolekcija sadrži još jedno rumenilo u nijansi Appricot Pleasure.


U nastavku swatchevi, slikam ih isključivo sa blicem jer mi ispadnu najrealnije boje. 

Lijevo: Tamnija boja rumenila
Desno: Pomiješane boje 

sa blicem
samo tamnija nijansa

sa blicem
pomiješane boje


Chanel Joeus Contrast (JC)  - Caprice: Obožavam ovo rumenilo, uz Lancome - Rose Sable najdraže rumenilo koje imam. Njega ću predstaviti nekom drugom prilikom i usporediti sa Caprice jer su dosta slični bojom.


Chanel - Caprice
sa blicem


Chanel Caprice
bez blica



Caprice dolazi u crnoj jednostavnoj kutijici, sa ogledalom, četkicom i baršunastom vrečicom. Težine 4 grama, a cijena JC rumenila kod nas je oko 300 kn. Ja sam Caprice kupila preko oglasa na Forum.hr po cijeni od 60 kn. Inače, Caprice se nažalost ne može naći u našim parfumerijama, jer je iz 2009 godine, ako se ne varam. Jedina opcija je eventualno možda preko E baya.

Kod Chanelovih JC rumenila (europskih) volim to šte se neće razbiti i ako vam padnu, ona su pečena, kao i rumenila od Bourjoisa i mislim da se rade u istoj tvornici.
Caprice je prljavo roza boja, sa primjesom smećkaste i breskvaste boje i ima sitni shimmer, jako lijepo se nanosi i mislim da će bolje pristajati curama toplijeg ili neutralnog podtona kože. Iako ga mogu nositi sve cure, ali će se ovisno o tonu kože na svakoj pokazati drugačije boje.

U nastavku swatchevi:

dnevno svijetlo

sa blicem



Koristite li vi rumenila? Koje vam je najdraže?

Maja xx






4 komentara:

  1. Divna su! <3 Posebno mi je primamljivo ovo Diorovo, jer obožavam tu 'upravo sam se ustala' boju. :)

    Meni je trenutno najdraže Dolce & Gabbana rumenilo u boji Provocative. Uz njega, najčešće koristim theBalmova rumenila - Hot Mama! i Down Boy.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) drago mi je da ti se sviđaju! I ja volim Diorovo najviše ga koristim, jer je super u kombinaciji sa bronzerom.
      Čitala sam recenziju D&G rumenila, super je! Morat ću ga probat uživo, ako ga uopće ima di kod nas? Ali nisan do sad imala niti jedan theBalmov proizvod a, nekako su mi Mary Lou manizire i Hot Mama najprimamljiviji!

      Izbriši
  2. Nažalost, njihova kozmetika nije dostupna kod nas.
    Hot Mama! je savršeno rumenilo. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i meni je žao, jer čitam po netu da su jako dobri. sigurno ću kupit neki njihov proizvod, samo nikako odvagati s kojim da počnem. :) imam ih nekoliko na wish listi i za svakog trenutno nalazim opravdanje, a znam da neću imat mira dok ih ne probam. :)

      Izbriši

~ I N S T A G R A M ~