Spašavanje raspalog sjenila/bronzera/shimmera i highlightera

Sjećate se moje male nezgode? U današnjem postu ću vam pokazati kako sam spasila one proizvode koji su doživjeli najveću totalku. Ostali, koji su malo manje nastradali, nisam dirala.

Već sam pisala post o tome kako se pigmenti mogu prešati, ovo je isti princip rada, samo što se ne radi konkretno o pigmentima, već o highlighteru, bronzeru, shimmeru i sjenilu.

Koristila sam slijedeće:

Alkohol 70%
Metalni štapić za potiskivanje kožice oko noktiju, kojeg sam prethodno dezinficirala sa alkoholom, da bi mogla smrviti sve (bilo što drugo vam može poslužiti umjesto metalnog štapića, bitno je da možete smrviti sve)



Prvo sam pomoću metalnog štapića smrvila sve u što sitnije komadiće, nakon toga sam nadolijevala alkohola prema potreba i miješala sa metalnim štapićem.
Bitno je smjesu dovesti do teksture kakvo je npr. blato.

Potom sam polagano tapkala kutijicom (sjenila, shimmera, higlightera i bronzera) od ravnu površinu, u ovom slučaju od stol, da se smjesa ujednačeno razlije i prekrije površinu svoje metalne kutijice u kojoj se nalazi.

Ostavila sam preko noći da se sve dobro posuši i ujutro sam sa ubrusom obavijem oko kažiprsta dodatno utisnula već suhu i homogenu smjesu i poravnala je (koliko je to bilo moguće) :D

Mislim da će te kroz slike to bolje moći vidjeti, kako to sve skupa izgleda.

Prva slika pokazuje kompletan proces, dok sam u preostale tri očito zaboravila ubaciti po jedan postupak :-/





S obzirom da sam na prvi tren mislila da ću morati sve baciti, sretna sam  što je barem nešto od ovoga ispalo u redu i što će poslužiti i dalje u svrhu korištenja.  Naravno, nije ni približno onom tek kupljenom, ali iskreno, nisam se  ni ovakvom rezultatu nadala. 

I dalje su svi jednako pigmentirani, koliko sam primijetila po swathchevima koje sam radila na ruci.
Sve u svemu, moglo je i bolje, ali za prvi put ja sam i više nego zadovoljna. :)


Jeste i vi već probali ovakvu tehniku? Kakva su vaša iskustva?
Maja xx

Broj komentara: 12:

  1. stvarno mi je drago što mi se nešto ovako nikad u životu nije desilo :D
    ustvari jest, al nije mojom krivicom već prijateljičinom (još joj nisam oprostila) xD
    P.S. u pitanju bilo pečeno sjenilo iz druge po redu essence kolekcije inspirisane twilightom. :((

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Viruj mi i triba ti bit.. ;) samo opreznije i bit će sve ok ;)
      izgleda da nas twilighti ne vole :D highlighter se kao što vidiš, totalno bija raspao, a rumenilu je pukao poklopac, ne mogu ga uopće zatvorit kako treba, pa uvik tražim "posebno" mjesto za njega..

      Izbriši
    2. i da, ovdje imaš super način, tj. mali dodatak na ovaj način jer onda ljepše izgleda :))))

      http://sminkajeljubav.blogspot.com/2012/05/kako-popraviti-polomljeno-rumenilo-ili.html

      Izbriši
  2. već sam to pročitala.. dosta sam tražila po netu i odlučila se za ovu opcij sa alkoholom, najjednostavnja je.. samo mi je žao što nisam u npr. bronzer i highlighter nadodala više alkohola, onda bi to lipše izgledalo, jer bi se dalo bolje to formirati u kutijici i općenito bi bilo lakše sa malo "mokrijom" teksturom, kad bi se to ionako već pousišlo i alkohol bi isparija.. ali ok, za drugi put ću znati :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Super si spasila te stvarčice :) Čula sam za te tehnike, no, srećom, nikada mi nije trebalo. Inače sam lijena za ako nešto, zato imam valjda 60tak pigmenata koje mi se ne da prešati :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala!:) hahaha .. vjerujem ti, nije u principu težak posao, ali eto bilo bi mi draže da to nisam morala radit. Inače pigmenti su mi općenito draži jer imaju puno bolji efekat na očima, ali ih neman živaca koristiti jer sve izneredim.. :D

      Izbriši
  4. hjaooo duša me boli kad vidim Pink Leoparda... uzorak se nažalost nije sačuvao :( bitno da si ga spasila :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da i mene.. nisan se ni izguštala s njim kako triba.. novi mi je i jako malo sam ga koristila do sad prije nego se raspa :( sačuvala sam slike i swatcheve prije nesreće, pa ću napisat post o njemu.. i ža mi je uzorka užasno, sad će mi više služit kao sjenilo i eventualno rumenilo

      Izbriši
  5. Super, spasila si ih! Znam da nije kao pre, ali je sve upotrebljivo, a to je najvažnije :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Odlično si se dosjetila...nisam još ovako nešto isprobala ali mi vjeruj da sam pomno pročitala post te ga spremila u slučaju nezgode.

    :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) jooj, ja se samo nadam da ti neće doći do ovoga! ;)

      Izbriši

~ I N S T A G R A M ~