YSL - Manifesto

S obzirom da YSL - Manifesto uskoro stiže u naše parfumerije, htjela sam vam ga malo predstaviti, da barem probate dobiti dojam o tome, što možete očekivati od ovog mirisa.

Parfem je službeno izašao pred kraj ljeta 2012. a, kako mi uvijek kasnimo sa svim, pa tako i sa ovim mirisom, kod nas bi trebao stići tokom veljače, ako se ne varam.

Zaštitno lice Manifesta je američka glumica Jessica Chastain, dok su za stvaranje mirisa zaslužni "nosevi" Ane Flipo (Armani - Acqua di Gioia, Lancome - Lancome - La Vie Est Belle, Pacco Rabanne - Lady Million edp i edt...) i Loc Donga (Calvin Klein - Euphoria, CKin2U, Armani - Acqua di Gioia...)



YSL - Manifesto spada u kategoriju orijentalno cvijetnih mirisa. Ali isto tako, Manifesto je, za mene osobno, "već viđen" miris. 

Ako znate kako miriše Chanel Allure u edP verziji ili jedan od meni osobno najdražih Benetton mirisa - Hot, onda možete otprilike zamisliti o čemu se radi kod Manifesta. 

Da se razumijemo, sva tri mirisa nisu isključivo ista, ali imaju dodirnih točaka koje ih, po meni osobno, čine jako sličnim. U top notama to su citrusi, dok u srednjim i baznim notama, su jasmin i vanilija.




Manifesto je miris koji ima izraženu puderastu notu, u odnosu na Allure i Hot, te je nešto ugodniji za nošenje tokom hladnijeg vremena. Bit će idealan suputniku, koji će vas obavijati i grijati u onim jesenskim i zimskim hladnim večerima, ako ste ljubitelj puderastih, više suptilnih, ali trajnih mirisa, sa ne baš pretjerano velikom aurom.

Tokom toplijeg vremena bi mogao zadavati glavobolje pojedincima, jer tada jasmin nastupa i postaje nešto izraženiji u kombinaciji sa citrusima. Ja ga na sebi, vidim više tokom hladnijeg vremena.  

Pakiranje i ljubičasta boja mi se jako sviđaju, bočica je elegantna i ne vrišti previše, što samo već dodatno može nagovijestiti i sadržaj u njoj. Ja ga zamišljam na elegantnoj i samouvjerenoj ženi, koja zna što želi u životu, ali si također dozvoli i trenutke spontanosti. 

Miris dolazi u pakiranju od 30, 50 i 90 ml, EDP koncentracije. Cijena mi je još nepoznanica, ali pretpostavljam da neće puno odstupati od ostalih mirisa na tržištu. Preko 300 kn za 30 ml, pa nadalje.
S obzirom na slabu auru, ima zavidnu trajnost na mojoj koži, od oko 6 - 7 sati. 

Ja imam sample primjerak, za kojeg mi je drago što sam ga imala mogućnosti istestirati, ali da ću se odvažiti na kupnju cijele boce, baš i ne. 
Miris mi se sviđa, lijep je, ali oduševljena nisam iz tog razloga, kako sam napisala i na početku, jer je "već viđen". 



Jeste ga vi imali prilike pomirisati do sada? Ako ne, hoćete li?
Maja xx

2 komentara:

  1. Toliko su ga kudili na punmiris da sam ga nekidan špricnula u Muelleru da ga (pr)osudim sama.Sviđa mi se njegov početak,ali na mojoj koži traje 3-4 sata.Iskreno da ti kažem,uopće nisam doživjela njegovu bazu.Ili jesam? Ako se budem častila YSL-om,bit će to Cinema od 90 ml,he,he...taj na meni ima i auru i postojanost.Eh,neka druga vremena....

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) Vjerojatno jesi doživjela bazu, ako ne kompletno, onda sigurno pomiješnu sa centralinim notama. Ovisno o koži. Baza je topla, vanilija i tonka i to se, na mojoj koži provlači kroz cijeli miris, a pogotovo pred kraj.
      Ali Cinema je ipak za razinu bolji miris, tako da je i sigurnija kupnja ;) prekrasan je!

      Izbriši

~ I N S T A G R A M ~