Geisha inspired look Haloween 2014. l Geiko l Gejša l Geigi


Uskoro se bliži Halloween (Noć vještica) pa sam ove godine poželjela postati gejša na jedan dan. S obzirom da sam improvizirala, a pri tom koristila malo proizvoda htjela sam s vama podijeliti kako u pola sata možete i sebe transformirati u gejšu. Naravno, ne morate slijepo slijediti moj primjer, poanta ovakvog šminkanja je da se zabavimo, stoga uvijek možete pustiti mašti na volju i napraviti nešto drugačije kao što je to napravila kolegica blogerica Maja u OVOM postu. :)

****
Za pripremu kože prije nanošenja šminke koristila sam Avene proizvode* koje testiram već neko vrijeme i s kojima sam jako zadovoljna. Započela sam s pranjem lica koristeći Avene pjenu za pranje lica, potom sam nanijela matirajući fluid na čelo i nos jer se zbog moje mješovite kože ta područja vrlo brzo zamaste, a na ostatak lica sam nanijela hidratantnu kremu Hydrance Optimale Riche kako bi mi tekuća podloga bolje izgledala na licu. Bitno je dobro pripremiti kožu prije nanošenja tekuće podloga kako bi ista izdržala na licu što duže i izgledala što prirodnije. Čista i zdrava koža je temelj savršenog makeupa. 


Nakon što sam pripremila kožu za daljnje nanošenje makeupa, krenula sam istraživati s najsvjetlijim podlogama koje posjedujem. S obzirom da ne posjedujem tekuće podloge u vrlo svijetlim nijansama, izbor je pao na najsvjetliji korektor kojeg imam, a to je Oriflame The One IlluSkin* (2) u nijansi Fair Light o kojem sam pisala u OVOM postu. Korektor sam nanijela na cijelu lice i vrat s Real Techniques Expert Face Brush kistom. (1)

Nakon što sam nanijela korektor bilo je potrebno to sve matirati, a kako sam već spomenula da ne posjedujem pudere u vrlo svijetlim nijansama, iz tog razloga ne posjedujem ni pudere u kamenu u vrlo svijetlim nijansama pa sam u svrhu matiranja koristila bijelo sjenilo iz Urban Decay Naked Basics palete (9) u nijansi Venus (bilo koje bijelo sjenilo možete koristiti ukoliko nemate svijetli puder u kamenu). Post o spomenutoj paleti možete pročitati OVDJE,dok istu možete kupiti OVDJE, OVDJE ili OVDJE. Sjenilo sam nanijela s Real Techniques Buffing Brush kistom (8), a isti možete pronaći OVDJEOVDJE i OVDJE.
  
Poslije podloge krenula sam na obrve. Htjela sam deblje obrve, pa to srećom nije bio veliki problem jer sam pratila liniju svojih obrva koje sam obrubila s tušem i popunila. U tu svrhu sam koristila Essence Liquid Ink Waterproof (3) o kojem sam pisala u OVOM postu. Popunjavanje je zahtjevalo malo više vremena jer sam koristila tekući tuš, pa je to sve trebalo što detaljnije popuniti. Ukoliko vam se ne sviđa da se obrve lagano sjaje od tekućeg tuša, možete preći s mat crnim sjenilom preko njih ili umjesto tekućeg tuša koristiti crnu olovku ili gel liner. Izbor je na vama. 

Nakon obrva, prešla sam na obraze i oči. Za crvenilo na obrazima i na pregibu kapka koristila sam Essence rumenilo (10) iz limitirane Twilight Breaking Dawn kolekcije u nijansi Renesmee Red o kojem sam pisala u OVOM postu. Količinu rumenila kao i mjesto na koje ga želite nanijeti odredite sami kako vama odgovara, ja sam obuhvatila dio obraza, sljepoočnicu te lagano prešla ispod obrva i dobro izblendala, pazeći da ne pređem razinu gdje mi obrva završava. Za blendanje sam koristila Abbamart Blending Brush (11). 

Na gornjoj liniji kapka sam napravila tanku liniju s Eveline Celebrities tušem (5) o kojem sam pisala u OVOM postu, a kasnije sam tu liniju malo podebljala što će te vidjeti na slikama. 
Na donju liniju kapka sam nanijela crvenu Look by Bipa olovku za usne u nijansi Cherry (6) o kojoj sam pisala u OVOM postu. Na kraju sam nanijela dva sloja L'oreal Volume Million Excess* maskare (4).
Look završavam s usnama, koje sam nacrtala kako bih stvorila iluziju manjih usana. Koristila sam Look by Bipa olovku za usne u nijansi Cherry (6), te potom nanijela Bourjois Rouge Velvet tekući ruž u nijansi Grand Cru (7) o kojem sam pisala u OVOM postu. 

Dva štapića koja vidite u kosi su dvije drvene bojice koje sam posudila od djece, a kimono je iz H&M-a. Kosa je još uvijek prekratka da bih ju svezala u punđu kako treba, a pokušaji izvlačenja kose da stoji malo labavije oko glave nisu bili baš najuspješniji. :D

Ne morate imati sve ove proizvode da bi vi sami rekreirali svoj gejša look, neka vam post posluži kao smjernica da se možete orjentirati oko boja i proizvoda. Možete eksperimentirati kako vama odgovara jer nema konkretnog pravila, ukoliko nemate crveno sjenilo poslužite se s crvenim ružem ili rumenilom i slično. Mogućnosti su razne, a mašta nema granica. Uživajte i usput se dobro zabavite! ;)

Na posljednjoj slici mi lice izgleda izblurano, iz nekog razloga prednja kamera na mobitelu mi često zna napraviti da mi lice tako izgleda. Nisam koristila photoshop niti bilo kakve filtere za slike u ovom postu već isključivo dnevno svjetlo. 






*proizvodi ustupljeni na recenziranje

To bi bilo to. Nadam se da vam se sviđa kako to sve skupa na kraju izgleda i da nije previše komplicirano. Hoće li se netko odvažiti i napraviti nešto slično? Hoćete li osmisliti neki drugi look za Noć vještica? :)
Maja xx

Broj komentara: 14:

  1. Ludilo, baš sam kod druge Maje komentirala kako mi ovo predobro izgleda, bravo za obje!

    OdgovoriIzbriši
  2. Baš predobro izgleda, dala si si truda :D
    I uzorak kimona mi je ooodličan!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala! :D Drago mi je da ti se sviđa, a kimono je bio ljubav na prvi pogled. :)

      Izbriši
  3. Ovo je super! :D Baš ste se dobro sjetile :))

    OdgovoriIzbriši
  4. hehe, s ovakvim obrvama ovo je baš halloween verzija, prestrašne su mi LOL

    OdgovoriIzbriši
  5. Ovo odlično izgleda! Usne su prefora. :D

    OdgovoriIzbriši

~ I N S T A G R A M ~