Balea Teint Perfektion matirajuća i hidratantna dnevna krema


Cijela Baleina linija Teint Perfektion obogaćena je Myramaze djelatnom tvari koja se dobiva iz jerihonske ruže u pustinjskim predjelima Afrike. Poznata je po tome da ima sposobnost da se prilagodi pustinjskim uvjetima, a jedna kap vode ju može vratiti u život.

Krajem ljeta na testiranje su mi stigli Balea Teint Perfektion matirajuća krema i dnevna hidratantna krema iz iste linije. Dnevnu hidratantnu kremu sam u to vrijeme koristila nekoliko dana, pa sam ju spremila sa strane čekajući hladnije vrijeme kako bi mi u potpunosti odgovarala. Razlog zbog kojeg sam odgodila korištenje je to što dnevna krema, iako lagane teksture vrlo je hidratantna i mojoj mješovitoj koži upravo takvo nešto treba za vrijeme hladnijih dana. Suhi obrazi zahtjevaju dodatnu hidrataciju, a ova krema mi se pokazala odličnom za spomenuti problem kože. Vrlo brzo se upija u kožu, ostavljajući ju blistavom i osjetno nahranjenom. Za blistavi efekat na koži zaslužne su reflektirajuće čestice koje su sadržane u samoj kremi. Krema je također odlična kao podloga za makeup. Iako imam problematičnu kožu lica, ova krema mi nije stvarala nikakve probleme u vidu prištića ili akni. Pakiranje sadrži količinu od 50 ml, a cijena je oko 40 kn u DM drogerijama.

Matirajuća krema s mineralnim pigmentima ili baza za makeup je vrlo dobar proizvod, koji kad se nanese na lice ostavlja kožu baršunastom mekom na dodir zbog silikona koje sadrži u sebi. Blijedo roze je boje, ali kad se nanese na lice ne ostavlja boju. Primjetno suzi pore, zagladi površinu kože, pruža mat izgled i kao takva odlična je podloga za tekuće pudere koje dugo zadržava na licu. Iako mi se svidjelo kako proizvod izgleda na licu i produžuje trajnost pudera, nažalost mojoj problematičnoj koži lica nije odgovarao zbog silikona u sastavu. Ukoliko je i vama koža problematična na način da ne može podnijeti silikon u proizvodu, pa to naposljetku dovodi do pojave akni možda bi bilo najbolje da razmislite o dnevnoj ili noćnoj kremi iz iste linije, jer mislim da su za te novce vrlo dobri proizvodi koji će najbolje odgovarati suhoj i mješovitoj koži upravo u hladnije doba godine. Matirajući fluid je smješten u tubu od 30 ml, cijena mu iznosi oko 40 kn u DM drogerijama.







*proizvod ustupljen na recenziranje

Da li ste isprobali nešto iz Teint Perfektion linije? Dojmovi?
Maja xx

Broj komentara: 10:

  1. Bas sam danas bila u Dm-u i htjela uzeti ovu Baleinu bazu i ipak ju vratila na policu. Meni baze znaju uzrokovati veliki nered na licu (kao npr. Catrice) tako da sam odlucila da prvo moram prouciti kod kuce sastav ove Baleine prije nego sto ju kupim. Imam masnu kozu lica i stvarno mi je potrebna dobra baza za lice a jos uvijek sam u potrazi za njom tako da ako slucajno imas kakav prijedlog biti cu ti zahvalna .

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vjerojatno zbog silikona imaš problema na licu, a mislim da ih gotovo svaka baza ima u sebi. Jesi probala s fiksatorima za lice?
      Ja sam isto u potrazi za bazom i nažalost nisam našla niti jednu, a da mi odgovara upravo zbog silikona, pa zato koristim fluid, kremu i kremu sa SPF zaštitom kao nekakvu vrstu "baze" prije pudera.

      Izbriši
  2. Ma koristim i ja matirajucu kremu obavezno prije pudera samo bi bas voljela naici i na bazu koja ce mi odgovarati jer imam stvarno jako masno lice pa sve sto moze matirati, smanjiti pore i makar malo produziti trajanje pudera je dobrodoslo :D
    A sto se tice fiksatora ne znam da li si mislila na one u spreju (s njima nisam probala) ili u prahu? Vec godinama koristim Art Deco fiksator u prahu i odlican mi je i s njim cak i budem malo duze vremena a da se ne zasjajim.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da jasno mi je. Mislim da je Anaviglam hvalila bazu od Givenchya, ona je imala masnu kožu lica i on joj je bio odličan. E, sad ne mogu se sjetiti da li ima silikona u njemu. Jer sve što sam do sad od baza probala, sve je to sa silikonima zato ih više ni ne koristim. Ako slučajno ikad nađem neku bez silikona, javim ti! :)
      Što se tiče fiksatora u spreju to inače ne koristim ali sam čitala da su od brendova Skindinavia, Kryolan i od Urban Decay jako dobri fiksatori. U HR je dostupan samo od Kryolana, ova druga dva se moraju naručiti preko neta.

      Izbriši
  3. Uuu deluje vrlo znaimljivo. A bas su me i zainteresovale kada sam i videla na policama. Doduse ne znam dal i cu sad bas da kupujem neku silikonsku kremicu, ali videcu. Volela bih da ih probam. Silikonske kreme mi u najvecem broju slucajeva ne izazuvu nikakve probleme.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, dobre su obje kremice žao mi je samo što mi silikon ne odgovara jer je ova baza super za ispod tekućeg pudera s obzirom na cijenu.
      Ti si onda među sretnicama koje nemaju problema s takvom vrstom proizvoda. :)

      Izbriši
  4. Tek sam počela koristiti dnevnu kremu pa je prerano za konačne dojmove, ali na prvu mi se svidjela. :)

    OdgovoriIzbriši
  5. trenutno imam par ovakvih proizvoda, ali morat ću probat i tu baleu... o da, ja sam jedna od sretnica kojoj smeta sve i svašta ali silikon na licu, za divno čudo, ipak ne :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eto na, baš čudno. :D Svakome koža drugačije reagira očito.

      Izbriši

~ I N S T A G R A M ~