YSL Le Teint Encre de Peau Fusion Ink Foundation B50


Iako novi YSL Le Teint Encre De Peau još nije stigao u parfumerije u Hrvatskoj, nisam ga mogla dočekati pa sam svoj primjerak naručila on line OVDJE. Mnoštvo pozitivnih recenzija me navelo da riskiram i isprobam puder koji je imao veliku listu čekanja, koja se navodno popela i do preko 20 000. Htjela sam vidjeti hoće li YSL skinut s trona omiljeni Shiseido puder o kojem sam pisala u OVOM postu.
YSL Le Teint Encre De Peau ima zaštitni faktor 18 i u svijetu je dostupan u 16 nijansi, dok će kod nas biti dostupno njih 8 koje su podijeljene prema podtonu kože B (Beige) - za neutralni podton kože, BR (Beige Rose) - za rozi podton kože i BD (Beige Dore) za žuti podton kože. Cijena će kod nas biti oko 400 kn za 25 ml proizvoda. Nijanse bi se, prema riječima YSL vizažista trebale podudarati s nijansama Le Touch Eclat pudera, ali na slici niže će te vidjeti da to baš i nije točno. Više o puderu možete pročitati OVDJE.

Oblik i boja pakiranja podsjeća na YSL tekuće ruževe, zlatni čep i crna ambalaža s prozirnom linijom po sredini sa svake strane, koja osim što otkriva boju proizvoda, također pokazuje i preostalu količina sadržaja u ambalaži što je svakako plus. Crno/prozirni dio ambalaže je napravljen od satiniranog stakla kako bi se formula pudera što bolje očuvala. Prije upotrebe, puder je potrebno protresti. Najzanimljiviji dio ovog proizvoda je aplikator u obliku pera koji je oblikovan za nanošenje optimalne količine podloge. Upute navode da se proizvod nanosi s aplikatorom na način da se nanese po dvije točkice pudera na čelo, obraze i bradu i jedna na nos te se potom sve razmaže s prstima. Ja iz navike, a i higijenskih razloga prvo nanosim puder na ruku, potom s prstima nanosim puder na pojedine dijelove lica, te sve izblendam s kistom. Puder je vrlo rijetke teksture i potrebno ga je jako malo kako bi se prekrilo cijelo lice, jer se pigmenti rasprše po koži i stope se s kožom. Jedan sloj će ujednačiti ten, neutralizirati crvenilo te lagano prekriti prištiće, a dva sloja izgledaju besprijekorno na mom licu. Na fotografijama izgleda odlično. Najčešće nanesem jedan lagani sloj pudera, a za dodatno prekrivanje na pojedinim mjestima na licu koristim korektor.

YSL Le Teint Encre De Peau je vrlo trajan, na mom licu je izdržao gotovo 14 sati od nanošenja, a nakon otprilike 10 sati od nanošenja skinuo mi se s nosa. S obzirom da imam mješovitu kožu lica obično mi s tog područja najprije nestanu sve podloge, jer nemam običaj matirati lice u toku dana. Trajnost je zaista impresivna, rumenilo se na obrazima drži jako dobro i prilikom skidanja makeupa poprilična količina pudera ostaje na blaznicama. YSL obećava trajnost od 24 sata, ali ja ga toliko dugo nisam koristila, pa ne mogu potvrditi da li bi izdržao toliko dugo na mom licu. Jako dobro se drži i pri nešto višim temperaturama, kad je vani sunčano i toplije, znojenje je držao pod kontrolom, zasjajilo mi se lice na predjelu ispod podočnjaka i oko nosa ali mi se puder nije skinuo s lica.

Završetak YSL Le Teint Encre De Peau pudera bi bio polumat, što znači da iako je deklariran kao mat, na licu nije baš isključivo takav - beživotan, već pruža vrlo prirodan i zdrav izgled lica, a na dodir je koža baršunasta. Moram izdvojiti nešto što mi inače smeta kod raznih pudera, a to je da uvijek imam strašan poriv ukloniti tekuću podlogu s lica nekoliko sati od nanošenja, dok s YSL Le Teint Encre De Peau nije tako, jer jednostavno izostane osjećaj težine na licu kakav ponekad osjetim prilikom nošenja nekih drugih pudera. Toliko je lagan na licu, da zaboravim da sam ga nanijela. Mislim da bi ovaj puder odgovarao svim tipovime kože, ali onima sa suhom kožom bi preporučila obaveznu hidrataciju lica prije nanošenja da bi se izbjeglo eventualno isticanje suhih dijelova kože nakon nanošenja pudera. Iako je YSL Le Teint Encre De Peau pomalo hidratantan, za suhu kožu mislim da kao sam ne bi bio dovoljan.
Moram priznati da sam oduševljena s ovim puderom, mrvicu mi je draži od Shiseidovog. Nije mi prouzrokovao prištiće, ni akne, a nije ni oksidirao na licu. Miris mu je svjež, podsjeća na miris krastavaca, ali nestane nedugo nakon nanošenja.






Što vi kažete? Zanima li vas? Jeste li isprobali već ovaj puder?
Maja xx

Broj komentara: 12:

  1. Ovo zvuči odlično - lagan, dugotrajan, ne previše mat. Zainteresirana sam svakako! :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Uh-oh! Ionako je na wish listi, samo me ti mami zlocko jedan :)))
    Super zvuci!

    OdgovoriIzbriši
  3. Vjerujem ti kad kažeš da te oduševio, ali obzirom na cijenu ne mogu im tolerirati tih 25 ml!! :DD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, počelu su smanjivat količinu pudera. Tješim se da je rijetke teksture, pa će duže trajati jer ga malo treba. A i srića šta postoji on line shopping i povoljnije cijene ;)

      Izbriši
  4. Odlična recenzija, jako zanimljiv puder, a ambalaža mi se baš sviđa!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala! :) Da, ambalaža je predivna, kao i sadržaj u njoj. :)

      Izbriši
  5. Predivna ambalaža! A po svemu pročitanome, izgleda da je to puder baš po mom ukusu. Vidjet ćemo kad dođe hoću li mu dati priliku. Cijena mu je baš prava :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se, ambalaža je divna, pogotovo ovaj donji dio. :) Cijena mu je paprena kod nas moram priznati. On line je ipak povoljnije. :)

      Izbriši
  6. Volim YSL pudere pa ću morati isprobati i ovaj. Zvuči odlično. Krasan look!

    OdgovoriIzbriši

~ I N S T A G R A M ~