Uriage Thermal Micellar Water


Uriage je lansirao micelarne otopine pogodne za različite tipove kože. Takav koncept do sad još nisam primijetila kod drugih brendova, jer najčešće nailazim na micelarne koje su pogodne za sve tipove kože. Moram priznati da je ovakav način odabira micelarne otopine za čišćenje lica prema tipu kože odličan jer sigurno među vama ima onih koji na primjer imaju suhu kožu lica, a micelarne za svaki tip kože vam nisu najbolje odgovarale jer bi možda dodatno isušivale i zatezale kožu nakon korištenja. Uriage nudi tri micelarne, različitog sastava za svaki tip kože pa je tako ona s plavim čepom namijenjena normalnoj do suhoj koži jer dodatno hidratizira kožu i obogaćena je ekstraktom brusnice, potom micelarna s crvenim čepom koja je namijenjena koži sklonoj crvenilu jer ju umiruje i obogaćena je ekstraktom marelice i potom ju slijedi ona sa zelenim čepom koja je pogodna za mješovitu do masnu kožu jer uravnotežuje razinu sebuma. Sve tri micelarne sadrže ljekovitu prirodnu Uriage termalnu vodu i u potpunoj su ravnoteži s kožom.
Micelarne su dostupne u ljekarnama, Formasana trgovini (Teslina 13/Zagreb) i DM drogerijama koje imaju ljekarnički odjel. Dostupna su u pakiranjima od 100 ml (39 kn), 250 ml (65 kn) i 500 ml (107 kn). Često znaju biti na akciji 1+1 gratis (provjerite u DM-u mislim da akcija još uvijek traje).


Isprobala sam sve tri micelarne otopine jer sam bila znatiželjna oko efikasnosti kod uklanjanja makeupa, a potom i kako se ponašaju na licu nakon korištenja. Iako imam mješovitu kožu lica nekako mi je najbolje odgovarala micelarna s crvenim čepom koja je namijenjena koži sklonoj crvenilu. Pretpostavljam da je to zbog činjenice što je sastavom najblaža na koži, no ujedno je bila najučinkovitija i prilikom uklanjanja makeupa, potom mi je ona sa zelenim čepom bila najbolja po učinkovitosti i tek naposljetku plava koja je namijenjena normalnoj do suhoj koži. Sve tri micelarne imaju blagi i svježi miris koji mi je odgovarao. Na koži su se sve tri jednako ponašale što znači da mi nisu pružale osjećaj zatezanja kože nakon korištenja, ali iz navike uvijek umivam lice nakon korištenja micelarnih otopina. Iako su sve tri verzije efikasne kod uklanjanja makeupa crvena i zelena su meni osobno bile više efikasnije u odnosu na onu s plavim čepom, koja je malo teže skidala tuš s očiju. Htjela bih naglasiti kako su Uriage micelarne otopine idealne za osobe koje ne žele ili ne vole umivati lice nakon korištenja istih upravo iz razloga jer je svaka od ovih micelarnih otopina pogodna za određeni tip kože. Nadalje, ako nemate naviku nanositi tonik na lice nakon umivanja, a prije nanošenja kreme ili jednostavno niste naišli na onaj savršeni tonik koji vam neće prouzrokovati prištiće (kao što je to kod mene slučaj) možete nakon pranja lica preći s micelarnom natopljenom blazinicom po licu kako bi koži povratili hidrataciju i pripremili ju za daljnju njegu lica. Niti jedna od spomenutih micelarnih mi nije izazvala probleme na licu u vidu crvenila, peckanja ili zatezanja kože, dapače sve tri su zaista dobre na koži ali moj favorit je ona s crvenim čepom. 
Što se tiče doziranja prilikom korištenja micelarna se ne razlijeva po blazinici i može se kontrolirati količina koju želite staviti na blazinicu jer ima uski otvor, što je u svakom slučaju prednost jer pojedina pakiranja kod drugih brendova znaju propustiti previše micelarne pri čemu se ona brže troši. Pakiranje od 500 ml mi je trajalo oko 2 mjeseca uz gotovo svakodnevno korištenje (otprilike 5 dana u tjednu). 



*proizvodi ustupljeni na testiranje 

Maja xx

4 komentara:

  1. Zadovoljna sam učinkom i sviđa mi se što su kreirali micelarne za različite tipove kože.

    OdgovoriIzbriši
  2. Namjeravam ih isprobati od kad su ih lansirali pa nikako. Uvijek kupim nešto drugo, :-))

    OdgovoriIzbriši

~ I N S T A G R A M ~