Tangle Teezer Original vs. Fake

O originalnom Tangle Teezeru (Disco Purple) ste mogli već prije čitati u ovom postu.

A, kako sam nedavno surfajući ebay-om naletjela i na fejk Tangle Teezer u rozoj boji za 1.99$ i besplatnom poštarinom, odlučih ga naručit, čisto za usporedbu.

Razlika naočigled i nije primjetna, ako izuzmemo to što fejk nema napisano Tangle Teezer na sebi.
Ali kad se fejk Tangle Teezer primi u ruku, primjeti se koliko je lakši u odnosu na original, iako su veličinom i oblikom gotovo identični.

Fejk Tangle Teezer ima dosta čvršće, oštrije i manje savitljive čekinje u odnosu na original, ali su te čekinje na isti način raspoređene kod obje četke - kombinacija dužih i kraćih.

Razlika se također osjeti prilikom češljanja, original je dosta nježniji, fleksibilniji (ima ljepše i zaobljenije čekinje) pa je i blaži dok prolazi kroz kosu, a fejk je nešto čvršći, oštriji, grublji i pomalo čupa. U biti, da skratim - fejk je nešto između original Tangle Teezera i klasične četke za kosu, što se tiče češljanja.

Slijedi dosta slika, iz svih kuteva, pa možda možete i vi primjetiti razlike:
Rozi je fejk, tamno ljubičasti je original.











Što da kažem. Za niti 2$ imate klasičnu četku za kosu, koja je praktičnija za nošenje za razliku od onih sa drškom. A, isto tako je i jeftinija, jer ja nisam nigdje primjetila četke jeftinije od 30-ak kn. 
Sa fejk Tangle Teezer nećete dobiti toliko "bezbolno" češljanje, koliko i sa originalnom, ali je prihvatljivo. Mislin da za ovo valjda vrijedi ona stara "koliko para, toliko muzike". :)

Jeste primjetili fejk Tangle Teezer do sada? Dojmovi?
Maja xx








31 komentar:

  1. Hvala na slikama. Ja na ovu foru imam samo Macadamia tangle teezer :D

    OdgovoriIzbriši
  2. ja neman nista jer se ne cesljam :D. a i osisala sam se dosta nedavno. ne mogu imat dugu kosu i amen! osim da sam vlatka pokos pa da je perem svako drugi dan u frizera. meni je kosa gusta i teska i imam suhe vrhove (ali ne od pituravanja i preparata raznih nego su takvi) i onda mi pari ka griva, neukrocena. kad se isfeniram, ili parim tetka jer me ne znaju lipo izravnat nego mi se doli krajevi uviju ili parin manistra jer me prepeglaju i usput iscupaju pola kose sa metalnom cetkom. a iman tako lipu kosu, a ne znam je iskoristit XD.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahahahahahahah... pa ti imaš kosu ka i ja. Šta ti misliš kako moja kosa izgleda kad ju tek operen i osušim? Ka dva prsta u struju, na pola zdrava i sjajna, od pola do vrhova suha.. :) ali našla san tehinku koja mi odgovara i toga se držin. A, tangle teezer mi isto dosta pomogne. I ja se nisam nikad češljala između pranja kose, a sad to znam činiti i isključivo sa TT jer mi kosa posli češljanja i dalje bude ok, dok sa drugim četkama nije. :)

      Izbriši
  3. Imam Tangel Tezzer i Macadamia četku, odlične četke pogotovo za gustu i zapetljanu kosu.
    Moja je nažalost tanka i slaba pa ljepota četki ne dolazi do izražaja:(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A ja bas imam utisak da normalnoj i tankoj kosi najbolje odgovaraju ovakve cetke. Gustoj koliko citam ne cine bas nista. Mozda ti jednostavno nije "legla".

      Izbriši
    2. Odgovara TT svim vrstama kose.. ja iman dugu kosu i sad već i gustu (raste, raste napokon) i češlja mi bez problema. Samo naravno da moran praktički pramen po pramen češljati, zbog veličine TT četke, ali ide bez problema i raspetljava super.

      Izbriši
  4. Nemam TT ali koristim Macadamia četku i odlicna mi je. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se za Macadamiu, ma obje četke su odlične! :)

      Izbriši
  5. Odlična usporedba! Mislim da je bolje uložiti u original. :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Primjeti se razlika odmah. Četka je na WL samo čekam priliku na Feelunique da bude snižena.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, primjeti se. Još pogotovo kad se primi u ruke. Držim fige da sniženje bude ubrzo! :)

      Izbriši
  7. Ja imam Macadamia četku koju definitivno obožavam, ali ću prilikom prvog sniženja ubosti i Tangle teezer da oh usporedim i imam jednu viška just in case ;)...

    OdgovoriIzbriši
  8. Ma moja kosa nije zahtjevna, najvazniji joj je dobar balzam i ceslja se prstima :D Ionako je cesljam samo kad operem kosu a iduca 2-3 dana sto je dobila cesljanja, dobila je :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja obično tako češljam svoju kosu, ali mi se nekad vrhovi znaju onako razdvojit pa djeluje dosta neuredno i suho, onda ju znan počešljat inače dok nisan imala TT nisan je nikad, ali baš nikad češljala između pranja, jer napravin više štete nego koristi. :D

      Izbriši
  9. Meni bi bila dobra jer imam ravnu kosu :) a i sviđa mi se boja više od original TT :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Jos jedna stvarcica koja je na WL, original, naravno :)
    Coco

    OdgovoriIzbriši
  11. uf, počešljam se kad ju operem i to je to ;)
    doduše, nekad se i peglom počastim ali uglavnom hodam po svijetu raščupana i nepočešljana, i baš mi se tako sviđa :D

    OdgovoriIzbriši
  12. Ja zadnje vrime gledam i mislim se ima li smisla uzimat s obzirom na ricastu i dugu kosu koju imam. Šta misliš??? Bi li se ja mogla s ovim češljat?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, mogla bi. Ova četka ide na svaki tip kose. Samo će ti tribat nešto duže vrimena da se počešljaš s njom, jer imaš gustu kosu, a četka nije baš nešto pretjerano velika. Ako odemo na kavu, ponit ću ti je da ju vidiš. :)

      Izbriši
  13. Nisam dosad ni čula za tu četku, ali jako mi se sviđa kako ova originalna izgleda jer sam totalni freak za ljubičastom bojom! :D

    OdgovoriIzbriši
  14. Ma da li je moguce da i za ovo prave fake? :D Ja bih ipak kupila Macadamia :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kinezići sve kopiraju :D dobra je i Macadamia, iako koliko se mogu sitit, nema baš neke razlike između original TT i Macadamie.

      Izbriši

~ I N S T A G R A M ~