Olival: Piling i hranjiva maska za lice s uljem smilja/Sensitive sapun za intimnu njegu


Danas ću vam predstaviti tri Olival proizvoda koja sam isprobala, a prva na redu je hranjiva maska s uljem smilja, koja osim smilja sadrži med, kamilicu i glinu. Kako joj samo ime kaže, vrlo je hranjive, a i kremaste teksture pa se na licu ne ponaša poput većine maski na koje sam navikla pri tom mislim na onu vrstu maske koja se posuši na licu nakon nekog vremena pa su potezi lica ograničeni, kod ove maske to je sasvim druga priča. Na licu izgleda kao da sam nanijela deblji sloj kreme za lice i čekam da se upije, što se i dogodi nakon 10-ak minuta od nanošenja, ali izostane onaj osjećaj zatezanja kože. Olival maska ima vrlo bogatu teksturu i ugodan miris. Imam mješovitu kožu lica i maske koristim otprilike jednom u 10- ak dana. Ova maska je idealan izbor za suhu i mješovitu kožu upravo zbog svog hranjivog svojstva jer će koži pružiti potrebnu hidrataciju nakon što je tijekom zime bila izložena vjetru, hladnoći i snijegu. Na pakiranju je navedeno da se nanosi u debljem sloju, pričeka 10- ak minuta i potom ispere s mlakom vodom, što sam i radila. Prilikom ispiranja pod prstima ostavlja masni sloj i zbog toga se preporuča ispiranje s toplom vodom jer ju je lakše ukloniti s lica. Postoji mogućnost pojave crvenila i zatezanja kože što je normalno kod ove maske, ali osobno nisam imala problema s nikakvim reakcijama na koži prilikom korištenja. Kožu ostava vrlo hidratantnom, blistavom i glatkom na dodir gotovo da nemam potrebu nanijeti kremu za lice. :) Sadrži 75 ml proizvoda, a cijena je oko 30 kn.







Piling za lice kao i maska također sadrži ulje smilja. Guste je teksture i sadrži zrnca koštice masline i marelice koja su gusto raspoređena. Vrlo je blag na licu prilikom korištenja no to ne umanjuje njegovu učinkovitost jer kožu lica ostavlja vrlo glatkom na dodir, naizgled ispoliranom, a i pore su manje vidljive. Nakon korištenja pilinga može se koristiti gore spomenute maska i potom krema za lice. S obzirom na moj tip kože piling se može koristiti dva - tri puta tjedno što osobno i radim jer smatram da mi je potrebno iako mi pruža zadovoljavajuće rezultate na koži nakon korištenja nekako sam navikla koristiti pilinge koji su malo grublji na licu i za kojima u tom slučaju posežem jednom u 7 do 10 dana s Olival pilingom to radim češće upravo zato jer mojoj koži lica nije dovoljno grub, ali mi se sviđa što je hidratantan pa ne isušuje i ne zateže kožu nakon korištenja poput grubljih pilinga. Kao i maska ispire se s mlakom vodom. Za osjetljivu kožu preporuča se korištenje jednom tjednom, dok se za masnu i mješovitu može koristiti 2 do 3 puta tjedno. Sadrži 75 ml proizvoda, a cijena mu iznosi oko 30 kn.







Sensitive tekući sapun za intimnu njegu obogaćen je nevenovim uljem i mliječnom kiselinom, te ima ph 4.5. Inače koristim proizvode gelaste teksture, no Olival Sensitive je vrlo rijetke, tekuće teksture i boje poput mlijeka. Ima intenzivan miris, koji se meni osobno sviđa, no istovremeno je učinkovit i vrlo blag prilikom korištenja pa je kao takav pogodan za korištenje i od najranije djevojačke dobi. 
Zbog svoje rijetke teksture slabije se pjeni prilikom korištenja nego proizvodi gelaste teksture. Sviđa mi se što dolazi u ambalaži koja ima pumpicu jer smatram da je takav način korištenja ovakve vrsta proizvoda najpraktičniji. Pogodan je za korištenje kod žena i muškaraca. Uz spomenutu Sensitive verziju postoji i Active verzija koja sadrži čajevac, kamilicu kao i ulje nevena pa je kao takva pogodna za ravnotežu prirodne mikroflore. Pakiranje sadrži 250 ml proizvoda, a cijena je 29,90 kn.

Sva tri proizvoda su mi se svidjela svojim učinkom, a favorit među njima mi je maska za lice koja mi je kožu lica preporodila onih dana kad je bilo vrlo hladno i vjetrovito, a ja sam većinu vremena provodila vani što bi se odrazilo na koži pa joj je bilo potrebno nešto da ju što prije vrati u život što je Olival maska s uljem smilja vrhunski odradila.






*proizvodi ustupljeni na testiranje

Maja xx

Broj komentara: 6:

  1. Imam sva tri proizvoda, i favorit mi je također maska. Nažalost piling mi je preblag, često imam problema s pretjeranim perutanjem kože pa trebam nešto konkretno što će ukloniti sve ljuskice. Iako, jako mi se sviđa što je kremast i hidratantan. Iva

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je što imamo istog favorita, maska je odlična, a za piling se slažem. :)

      Izbriši
  2. divni proizvodi,koristila sam ih do nedavno,nazalost potrosila,favorita i nemam mada mi je ovaj sapun za intimnu negu najvise odgovarao i cak sam se zahvaljujuci njemu otarasila nekih bubuljica i svraba na tom podruciju.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zaista su odlični i baš mi je drago da si i ti zadovoljna s istima. :)

      Izbriši
  3. Oo, moram isprobati onda masku!

    OdgovoriIzbriši

~ I N S T A G R A M ~