Gianfranco Ferre Camicia 113 EDP & EDT


Camicia edp je lansirana u drugoj polovici prošle godine, a nepunu godinu kasnije stigla nam je i u toaletnoj verziji. Obje nose isto ime - Camicia 113 što na talijanskom znači košulja 113. A, Calice je naziv za Ferreovu bijelu košulja iz 1982. po kojoj je ovaj miris dobio inspiraciju. Čep kod oba mirisa podsjeća na spomenutu košulju koja svojim oblikom podsjeća na cvijet kala ljiljana, od tud i inspiracija za kreaciju.

Oba mirisa je kreirala Natahlie Lorson inače zaslužna za stvaranje nekih od slijedećih mirisa: Trussardi Donna (edp i edt), Delicate Rose, Chopard – Wish, te Versace - Eros Pour Femme mirisa o kojem sam pisala u OVOM postu.
Iako je ambalaža kod oba mirisa naizgled identična, ipak postoje minimalne razlike poput obrubljenih linija na kutiji, zlatna je boja linije kod edp pakiranja, a rosegold nijansa je kod toaletne verzije, a razlikuje se i crtež na prednjoj strani kod obje kutije što će te primijetiti na slici niže. Bočice su kod obje verzije identične, ali se razlikuje boja tekućine unutar njih.


U parfemskoj verziji je dominantna nota ljubičice koja ovaj miris čini vrlo ozbiljnim, elegantnim i  odmjerenim, a nota irisa ga čini pomalo hladnim. Savršeno je predočio strogoću bijele košulje i kao takav idealan je za dnevno nošenje, sastanke i nošenje u uredu. Miriše vrlo ugodno i svježe, asocira na čistinu i svježinu opranog rublja, ima sapunasti štih u sebi zbog kojeg iskače iz mase u odnosu na mirise koji se klasificiraju pod svježim i laganim. Iako posjeduje notu svježine, osobno bih ga smjestila u kategoriju cvjetnih mirisa jer ima određenu težinu. Vrlo je primjetan kad se nanese i traje satima na koži. Osobno ga preferiram nositi tijekom jeseni i zime, jer mu na mojoj koži hladnoća više odgovara. 


Kod toaletne verzije izostala je nota ljubičice koja je u parfemskoj verziji činila značajnu razliku jer je pružala spomenutu težinu ovoj mirisnoj kreaciji. Toaletna je zadržala elemente svog prethodnika ali je postala lakša, pristupačnija i mrvicu slađa. Meni osobno je ova verzija bolja jer je u parfemskoj verziji ljubičica previše dominantna što je moja koža projicirala vrlo zagušujuće da ostale note nisu mogle doći do izražaja kako trebaju. U toaletnoj verziji taj dojam se promijenio jer je sam miris postao nosiviji i veseliji, ona ozbiljnost koja je bila specifična za parfemsku verziju kod toaletne je izostala i jednostavno sam se našla u potpunosti s njom. Toaletna ne posjeduje strogoću, koju parfemska nosi. Miris je i dalje svjež i čist ali više vrckav i veseo. Njega bih pak nosila na proljeće i ljeto, a košulju bih zamjenila laganom haljinom. Definitivno bi mogao proći i kao miris za vjenčanje, ali i ugodne dnevne kave. Iako su obje verzije naizgled identične zbog pakiranja, mirisi im se dosta razlikuju. Toaletnija ima manje izraženu auru u odnosu na parfemsku i nešto se kraće zadržava na koži zbog svoje koncentracije, ali nipošto ne miriše na neku laganu ljetnu vodicu koja brzo nestane s kože.
Ako se niste uspjeli naći u parfemskoj verziji, svakako vam preporučam da isprobate toaletnu ukoliko tražite miris za nadolazeće vrijeme. 


Mirisi su dostupni u Martimex i ostalim parfumerijama. 

Preporučene cijene: 
EDP 30 ml - 335 kn
EDP 50 ml - 435 kn

EDT 30 ml - 299 kn
EDT 50 ml - 399 kn
EDT 100 ml - 499 kn

*proizvodi ustupljeni na testiranje 

Maja xx


Broj komentara: 6:

  1. Probala sam ovaj miris u parfumeriji i jako mi se svidio

    OdgovoriIzbriši
  2. EDP nisam isprobala, a EDT sam dobila tester prilikom zadnje kupovine, tako da sam njega isprobala, :-))
    Ova verzija mi se sviđa, baš je za ovo neko toplije vrijeme.

    OdgovoriIzbriši

~ I N S T A G R A M ~