Nivea HairMilk analiza vlasišta u mliječnoj oazi


Prošli vikend sam posjetila Niveinu "mliječnu oazu" u Arena centru, uz pregršt proizvoda koji su se mogli isprobati, cool tetrapak "mlijeka" za svaki tip kose u velikom 3D formatu i poklona uz svaku kupnju Niveinih proizvoda u DM-u bio je dostupan i dio gdje se radila analiza vlasišta i kože. Tom prilikom rađena mi je analiza vlasišta, a svoje doživljaje kao i informacije o novoj liniji za njegu kose ću vam prenijeti u današnjem postu. 

analizator kože



analizator kose

Nivea je nakon prošlogodišnjeg lansiranja Hairmilk šampona i regeneratora za kosu, proširila spomenutu liniju s dodatnim proizvodima koji su namijenjeni za njegu normalne, suhe i guste kose, te je šamponu i regeneratoru pridružen još jedan proizvod - regenerator u spreju koji je dostupan za normalnu i tanku kosu. Kako bi što bolje pronašla adekvatnu liniju za svoju strukturu kose isprobala sam analizu svog vlasišta koji je pokazao da bi mojoj kosi najbolje odgovarali proizvodi za njegu normalne kose. Svoje dojmove o preporučenoj liniji ću objaviti krajem ovoga/početkom slijedećeg mjeseca a, kako je izgledao proces analize vlasišta možete pogledati u kratkom videu koji se nalazi niže u postu. 

Da li ste znali da je rutina njege kose definirana strukturom vlasi? Svaka vlas ima dva dijela: korijen (folikulu) koji se nalazi ispod površine kože i stabljiku koja raste iz vlasišta, a pretežno je građena od proteina keratina. Struktura kose ovisi o debljini individualnih vlasi i može se kategorizirati kao tanka, normalna i gusta. Znastvena istraživanja pokazala su da je iznimno lako oštetiti strukturu kose, što uzrokuje lomljenje vlasi i ispucale vrhove, stoga je iznimno važno koristiti proizvode za njegu prilagođene upravo svakom tipu kose. 

Kako bismo olakšali određivanje vlastite strukture kose, prilažem nekoliko savjeta na temelju čega možete prepoznati kakvu kosu imate:

Karakteristike normalne kose: 
  • zdravi sjaj, uravnotežena razina hidratacije
  • nisu joj svojstveni ispucali vrhovi niti lomljivost
  • savršena za sve frizure i laka za održavanje

Karakteristike tanke kose: 
  • nedostaje joj volumena
  • leži bliže vlasištu
  • krhka je i teška za oblikovanje 

Karakteristike guste kose: 
  • gruba i zahtjevna
  • zahtijeva puno njege
  • teška je za oblikovanje, zahtjeva proizvode za njegu koji će joj vratiti mekoću i nahraniti je


Nivea će ponovno imati "mliječnu oazu" u Arena centru Zagreb jedan vikend u lipnju i u srpnju. Obavijestiti ću vas naknadno o tome putem društvenih mreža, pa ako budete u prilici toplo preporučam da ih posjetite. Zatražite testere željenih proizvoda na probu ili pak da vam frizerka napravi pletenice, a možete sudjelovati i u nagradnoj igri ako se slikate pokraj 3D tetrapaka. :)


*u suradnji s Nivea Hrvatska

Foto i video: Šimun Šitum

Maja xx

2 komentara:

  1. Baš zanimljivo!! Isprobala sam Hairmilk šampon i regenerator i bili su mi dobri. Super da su proširili ponudu dodatnim proizvodima.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Linija je odlična i drago mi je da su proširili ponudu jer su zaista dobri proizvodi. :)

      Izbriši

~ I N S T A G R A M ~