Teaology

Teology brend je odnedavno dostupan u parfumerijama Martimex. Riječ je o preparativnom brendu koji svoje proizvode bazira isključivo na čaju. Proizvodi su veganske formule te ne sadrže parabene, parafine, mineralna ulja, SLS ni sintetičke boje. Cjelokupnu ponudu brenda možete provjeriti i na webshopu Martimexa koji se nalazi na ovom linku. 

Teaology je linija za njegu kože nadahnuta prirodom, a pokretana je patentiranom tehnologijom za stvaranje sigurnih i visoko učinkovitih proizvoda.

“Čaj je oduvijek bio dio mog života. Pomoću Teaology-a iskoristili smo upotrebu čaja i podigli ga na novu razinu kako bismo ljudima ponudili prednosti čiste, učinkovite i održive njege kože.”  Cecilia Garofano


Dobila sam sveukupno 4 proizvoda na testiranje te ih intenzivno testiram posljednja dva mjeseca, a danas ću o njima prenijeti svoje dojmove. Pa krenimo...

Matcha Pore Cleansing Stick 12 g //

Ovaj proizvod sam isprobala isti dan kad je stigao i zaista sam se ugodno iznenadila koliko je praktičan. Namijenjen je čišćenju i smanjivanju pora na licu - ukratko ovo je piling u sticku. Što je u biti jako zgodno jer za razliku od klasičnih pilinga koji su inače gušće konzistencije, te ih je potrebno nanijeti među dlanove, ovog nanosimo direktno stickom na prethodno navlaženu kožu lica. Nema curenja vode niz ruke, niti potrebe da držim oči zatvorene dok trljam dlanove po licu s ovim stickom radim kružne pokrete gledajući se u ogledalu i pritom izbjegavam područje oko očiju. Na područjima gdje trebam intenzivnije pilingiranje prođem nekoliko puta više kružnim pokretima kako bi maksimalno izvukla nečistoće iz pora. Ima osvježavajući miris, a abrazivne čestice od bambusove trske koje se nalaze u njemu su vrlo blage mojoj mješovitoj koži. U dodiru s kožom i vodom stick se lagano topi i pri tom lagano čisti lice, kad završim s korištenjem proizvoda, lice isperem s mlakom vodom kako stoji u uputi za korištenje. Nakon što sam lice posušila ručnikom mogu reći da je koža vidljivo svježija i primjetna je suženost pora. Inače nemam pretjerano proširene pore kao ni mitesere zbog čega je ovaj proizvod idealan za održavanje kože čistom. Ukoliko vam je pak potrebno temeljitije čišenje lica te ukoliko vam je koža zahtjevnija po pitanju čišćenja, savjetujem da potražite prikladniji proizvod jer bi ovaj mogao biti blag. 


Matcha Tea Ultra Firming krema za lica 50 ml //

Ova krema mi je apsolutni favorit. Dok pišem ovu recenziju preostalo mi je još svega za par nanošenja. Smještena je u staklenu prozirnu posudicu, plastičnog čepa, a ispod vanjskog čepa nalazi se i stoper. Sadrži 50 ml proizvoda i namijenjena je toniziranju i učvršićvanju kože. Obogaćena je matchom čiji se miris lagano proteže kremom, no za mene nije prejak. Ima intenzivnu zelenu boju, kakve obično znaju imati pojedine maske od zelene gline koje sam koristila, no dok se utrljava u kožu gubi se boja i lice neće postati zeleno :D. Fantastične je teksture i vrlo brzo se upija u kožu. Imam mješovitu kožu lica i za moj tip kože je zaista idealna. Vlaži kožu lica i pruža joj optimalnu hidrataciju, što znači da nema nikakvog zatezanja po upijanju kreme u kožu. Koristila sam ju veći dio ljeta i ni u jednom trenutku mi nije bila preteška ili ljepljiva na licu. Nisam imala nikakvu reakciju na koži od nje. Za mene je jedna od boljih krema za lice koje sam koristila do sada. Po pitanju učvršćivanja, tu nažalost ne mogu ništa konkretno reći jer nisam primijetila da mi je koža čvršća :D ali je koža lica definitivno ujednačenija, vidljivo svježija i mekša od kad ju koristim. Fantastična je kao podloga za makeup i od mene ima apsolutne preporuke.

Jasmin Tea Firming krema za tijelo 300 ml //

Obogaćena infuzijom zelenog čaja s dominantnim notama jasmina, uz ovu kremu tijekom ljeta nisam imala potrebu da nanosim miris, jer je miris ove kreme poprilično intenzivan. Tekstura je mrvicu gušća s obzirom da uz hijalornsku kiselinu sadrži i shea maslaca koji je inače odličan za suhu kožu te daje gušću teksturu samom proizvodu. Mrvicu duže joj treba da se upije u moju kožu ostavljajući ju svilenkasto glatkom. Posebno mi se svidio intenzivan miris jasmina pomiješan s čajem koji se na mojoj koži zaista jako projicira i ono najvažnije, miris se ne mijenja u dodiru s mojom kožom, što nažalost nije uvijek slučaj sa svakim proizvodom ovakve namjene. Jako dobra i kvalitetna krema za tijelo koja nekad zaista može zamijeniti nošenje mirisa, pogotovo ako ste tip osobe koji inače ne voli jake i intenzivne mirise te voli da miriše ugodno i decentno.


Rose Tea Cleansing Milk - Oil 200 ml //

Ovo je mliječno uljni proizvod za uklanjanje šminke i čišćenje lica. Baziran je čaju od ruže, ima vrlo suptilan miris u odnosu na prethodna tri proizvoda. Savjetujem da se dobro protrese bočica prije korištenja kako bi se komponente pravilno pomiješale. Bijele je boje i vrlo rijetke teksture. Sviđa mi se što ima pumpicu pa je korištenje proizvoda jednostavnije i urednije. Vrlo temeljito čisti lice i uklanja makeup, čak i vodootpornu maskaru bez problema skine s trepavica. Uvijek kad uklanjam šminku s očiju, natopim blazinicu proizvodom za uklanjanje šminke te istu prislonim na kapke držeći tako nekoliko sekundi kako bi proizvod efikasnije djelovao i naposljetku rastvorio kompletnu šminku s očiju. Nije mi iritirao područje oko očiju niti izazvao peckanje. Ostavlja lagani masni trag, ali nestane kad se lice opere s vodom i gelom/pjenom za pranje lica. 

*proizvodi ustupljeni na testiranje


Maja xx

Nema komentara:

Objavi komentar

~ I N S T A G R A M ~