Favoriti u listopadu 2013.


Evo napokon novog posta o mjesečnim favoritima. Razlog zbog kojeg ne pišem svaki mjesec ovakvu vrstu posta je zato što uglavnom volim dobro istestirati neke proizvode da bi s razlogom dospjeli u ovakav post.
Ipak, za neke proizvode u roku od nekoliko dana korištenja znam da mi odgovaraju i da su odlični, a za neke je ipak potrebno malo duže vrijeme.
Inače ne preferiram stalno mijenjanje proizvoda, pogotovo onih za njegu lica, jer je isto dosta osjetljivo i reagira u obliku akni na sve šta mu ne odgovara, stoga mi za neke proizvode treba vremena da se uvjerim da su zaista zaslužili da budu uključeni u favorite.
I kao posljednji razlog navodim to što mi je nekoliko čitateljica jednom prilikom komentiralo kako bi voljeli da ubacim više proizvoda u favorite, pa onda nekad čekam da se toga malo više nakupi.
Uglavnom, dosta filozofiranja, idemo mi na favorite. ;)

Krećem s ružem kojeg nemam na slici (bravo ja). Zaboravila sam ga poslikati, jer ga non stop nosim sa sobom u torbi. Radi se o Beauty UK Plumalicius ružu kojeg ne skidan s usana od kad sam ga kupila. Od boje, teksture, trajnosti sve mu ide u prilog za tu cijenu. Znači, ne mislin da je najbolji ruž na svijetu, ali za tu cijenu je i više nego odličan.

Shiseido puder u nijansi SP60 želim već neko vrijeme jer sam čitala same pohvale o tom puderu i mogu se samo pridružiti istim. Zaista je odličan, lagan, super prekriva, ima visok SPF, traje satima i nije mi izazvao prištiće. Sve preporuke za ovaj puder.

Urban Decay Naked Basics paleta sjenila mi super dobro dođe u posljenje vrijeme jer sadrži gotovo sve neutralne, mat nijanse koje mi mogu poslužiti za blendanje većine sjenila ukoliko kombiniram više od jedne boje. U ovom slučaj kombiniram ju s Maybelline Color Tattoo Metallic Pomegranate sjenilom kojeg obožavam. Ovo je zaista jedna divna, ma predivna topla crvenkasto/bakrena nijansa, koju u par sekundi izblendam s najdražim i najmekanijim blending kistom koji je kupljen preko Abbamarta po cijeni od 2.80$ + poštarina. Volim nositi ovu kombinaciju sjenila jer je najbrža i najtranija na mojim kapcima.

A, što više reći o Guerlain Maxi Lash maskari što već nisam napisala u ovom postu. :D

Misslyn BB korektor je jako brzo dospio u favorite jer ima sve što tražim od jednog korektora. Kremast, lagan, trajan i ima za mene osobno dobro prekrivanje i ne nakuplja se. Detaljnija recenzija će biti uskoro na blogu.

Benefit Dallas je u mom posjedu već sigurnih pola godine, ali sam ga tek nedavno počela koristiti i zaista sam prezadovoljna s njim. Iako ima sitni šimer u kutijici, zapravo je mat kad se nanese na lice. Boja vuče na smeđi, nije nikako narančast. Odličan je kao rumenilo, ali i za konturiranje.

Nuxe Reve de Miel - odlična krema za ruke, divnog mirisa (kao i Nuxe suho ulje), samo bi rekla koncentriraniji. Lijepo nahrani kožu, ne ostavljajući masni film i upije se u trenu, ostavljajući ruke glatke i mekane.


O China Glaze - Seduce Me laku sam pisala nedavno u ovom postu, kao i o Deborah ShineTech 09 laku za nokte. Divne jesenske boje, koje su mi apsolutni favorit.
Misslyn Velvet Diamond #12 još nema svoj post, ali će uskoro doći na red (nadam se). Volim od Misslyna "pjeskić" lakove, jer su najmanje grubi od onih koje sam probala, a oni od OPI-a su mi npr. zadavali gricule kad bi ih dotakla tj. naježila bi se od njih, koliko god da volim ovakav efekat na noktima, ipak nisam mogla preći preko toga. Weird? I know. :D

O Rouge Bunny Rouge - Orpheline rumenilu sam već sve napisala u ovom postu i još uvijek mi je najdraže rumenilo, koje redovito koristim u kombinaciji s Benefit Dallas bronzerom.




Dva mirisa koje se nalaze na slici ispod, sam uglavnom nosila tokom prošlog i ovog mjeseca. Kenzo - Flower in the air (recenzija) preko dana, pogotovo ako su temperature prelazile 18+ stupnjeva, a Lancome La vie est Belle l'eau de parfum legere, kao i u EDP koncentraciji su uglavnom korišteni navečer ili preko dana ukoliko su temperature bile nešto niže.

Obožavam ove mirise, pogotovo Lancome jer je ovo jedan iznimno kvalitetan miris, savršeno napravljen (i original i legere verzija) svaki put kad ga nanesem iznova me oduševi s trajnošću i svojom aurom. Ovo je definitivno jedan od boljih i kvalitetnijih mainstream mirisa koji su izašli u zadnjih godinu dana. I nije bez razloga proglašen najprodavanijim mirisom.
Ukoliko ga niste do sad isprobali, obavezno to učinite ako volite intenzivne, guste, opojne, gurmanske, tople i pomalo slatkaste i cvjetne mirise. S obzirom da postoji u legere i u EDP koncentraciji,  mislim da će sigurno svatko za sebe naći onu verziju koja mu najbolje odgovara.


Batiste šampon za suho pranje kose sam dobila još na Beauty Blog Dayu, ali sam tek prošli mjesec prvi put posegnula za njim. I zaista je jako dobar proizvod, koji odlično pokupi svu masnoću s vlasišta pružajući dodatno i volumen kosi. Iako imam tamnu kosu, a ovaj sprej je bijele boje nije mi ostavljao bijele tragove na kosi nakon korištenja. Ukoliko dođe do toga da vam se vide bijeli tragovi, postoji i verzija istog šampona za tamniju kosu.

L'oreal Professionnel - Mythic Oil je za mene najbolje ulje za suhe vrhove ikad. Koristim ga zadnjih godinu dana i prezadovoljna sam. Detaljniju recenziju možete potražiti na ovom linku.



Nuxe - Reve de Miel krema za ruke se igrom slučaja opet našla i na ovoj slici. Već sam sve o njoj napisala na početku ovog posta.
O Bottega Verde proizvodima iz Riso Venere linije sam već sve napisala u ovom postu. Odlični su mi, ne izazivaju iritaciju, ne isušuju kožu i divno mirišu. Baš sam se navukla na ovaj miris. :D

Balea piling mi je za sad definitivno najbolji piling za tijelo s obzirom na jako povoljnu cijenu. Nešto više o samom pilingu možete pročitati u ovom postu.


To su bili moji favoriti, mogla bih reći kroz posljednja dva mjeseca. Da li dijelimo iste?
Maja xx

Broj komentara: 18:

  1. L'oreal Professionnel - Mythic Oil - definitivno se slažem sa svime što si napisala :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da dijelimo isto mišljenje! ;) Odličan je proizvod.

      Izbriši
  2. Krasni favoriti! Ja nikako da kupim Pomegranate, stvarno ne znam što čekam :D Deborah lakove sam snimila na polici u DMu i budem ih možda kupila ako ne pokleknem kraj Essie štanda :D Nuxe krema mi je super!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislin da su ovi Deborah lakovi sniženi u Mulleru, al nisan 100% sigurna. Pomegranate je predivan i moraš ga inati. ;)

      Izbriši
  3. Baš bih voljela da uradiš recenziju Dallas-a jer meni se čini da bi mi bolje odgovarao od Hoola bronzera koji mi je presvijetao…

    Divni su ti favoriti…

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ajme sad mi je palo na pamet da si me to već jednom pitala, onda kad sam ga kupila. :/ Oprosti, zaista ga nisan koristila do nedavno. Al napisat ću sad recenziju sad sigurno. ;)

      Izbriši
  4. Divni favoriti :)

    Dijelimo ih čak 4 : shiseido, urban paleta, nuxe...sve bih ti ukrala :D

    OdgovoriIzbriši
  5. super favoriti, ovaj novi kenzo nikako da šnjofnem, moram to promijeniti :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Super je novi Kenzo, svakako ga isprobaj čim prije. :)

      Izbriši
  6. Iz nekog nepoznatog razloga sam izbjegavala da probam La vie est Belle ali nakon što sam pročitala tvoj opis, možda mi se i dopadne, tako da ga moram špricnuti sledeći put kad budem u mogućnosti :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ironično je šta ja La vie nisan volila uopće u početku :D a, sad ga obožavam. Isprobaj edp i legere verziju, nije velika razlika u njima, ovi potonji je nešto "pitomiji" na koži. Ali u principu su isti. Isprobaj svakako i ako se sjetiš, javi dojmove. ;)

      Izbriši
  7. La vie sam njusnula i nije me bas odusevio, ali Kenzo jedva cekam da njusnem da vidim sta mislim o njemu :) Super favoriti, nakedicu bih ti pokupila bez srama! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahahha za Nakedicu :D :D
      La vie nije po tvom guštu, ti voliš nešto svježije mirise koliko san skužila i pomalo puderaste. Al La vie nije takav. Meni se svidija tek iz 3. pokušaja ako se ne varam. Sad razmišljam kako želin skupit zalihe :/ a, znan da mi nije za potribu. :D

      Izbriši

~ I N S T A G R A M ~