Mirisni prijedlozi za proljeće i ljeto 2019.

Moja omiljena tema - mirisi. I ove godine brendovi nam donose razne mirisne note u kojima ćemo uživati ove sezone, a vjerujem i duže. U današnjem postu sumirala sam ih svega nekoliko i ono što želim istaknuti je da niti jedan nema međusobnih dodirnih točaka u smislu da mirišu gotovo identično, kao što je bio "boom" po pitanju oni slatkih, gurmanskih mirisa koji još uvijek vladaju mirisnom "scenom". Vjerujem da će svatko od vas pronaći onaj koji će mu najbolje odgovarati, jer izbor je zaista velik. Osobno volim nositi mirise koji svojom osobnošću iskaču iz mase, pa se nadam da ću vam kroz ovaj post donekle dočarati ljepotu svakog predloženog noviteta te se nadam da će vas barem jedan osvojiti ove sezone. :)

Narciso Rodriguez Pure Musc//
Ukratko sam ga opisala u svojoj Instagram objavi ovdje. Ako tko može prenijeti nježnost, intimnost, nevinost, čistoću ... unutar jedne od najljepših mirisnih bočica ikad, onda je to svakako Narciso Rodriguez. Nevjerojatno je na koliko načina može prezentirati mošus da miriše uvijek i iznova kompletno drugačije. Njegova mirisna linija broji preko 20 mirisa za žene i u svakoj je glavna nota - mošus. Ono što je zanimljivo niti jedna od tih verzija ne miriše isto. Imaju dodirnih točaka, jer ipak je mošus glavna nota u svakoj njegovoj verziji, ali je toliko fantastično odrađen spoj ostalih nota u olfaktivnoj piramidi utoliko i da posjedujete svih 20 mirisa, nikad nećete mirisati isto. Tako je i sa Pure Musc. Predivan, čisti, umiljat, nježan, diskretan, intiman, omamljiv...mogla bi mu do sutra davati epitete, jer taj miris je nevjerojatno divan, s mojom kožom se stopio u tolikoj mjeri da dok ga nosim on postaje dio mene, kao nevidljivi veo koji u stopu prati svaki moj korak, vrlo prirodno i diskretno da na trenutke mislim da mi tako miriše kože, a ne da imam parfem na sebi. :D Da bar.
Vrlo elegantan miris koji ne opterećuje i siguran je svakodnevni miris koji se odlično ponaša na toplijim temperaturama. Ako želite odmak od uobičajenih citrusnih i cvjetnih nota koji dominiraju tijekom proljeća i ljeta, predlažem da svakako isprobate Pure Musc. 


DsQuared Wood For Her//
Prije svega vrlo energičan i veseo miris koji pršti veselim sočnim voćnim i cvijetnim notama koji će oraspoložiti svaki topli dan svojim lepršavim notama citrusa, maline uz diskretnu dozu jasmina, položenu na drvenu bazu. Od svih navedenih u ovom postu, za ovaj bi zasigurno rekla da je jedan od sigurnih kupnji kao i sigurno nošenje na posao, jer ne opterećuje i ne zagušuje, a opet je primjetan. Sviđa mi se što uz svoju razigranost, pruža dašak ozbiljnosti zbog drvenih nota u bazi koje mu ne dozvoljava da postane cvjetna vodica. Ako vam se sviđaju veseli cvjetno voćni mirisi poput Versace Brigth Crystal, Van Cleef Reve, Marc Jacobs Daisy ... vjerujem da bi Vam se svidjela i ova, pristupačnija verzija. 


Dior Hypnotic Poison Roller Pearl//
Ima li netko od vas, a da nije čuo za legendarni Hypnotic Poison? Teško mi je povjerovati da ima. :) Kultni miris koji je doslovno vladao mirisnom scenom početkom 2000. godine. Odmah se sjetim majki svojih prijateljice koje su tu vatreno crvenu bočicu ponosno čuvale na polici sa svojim mirisima, a on je stajao izvdojen ispred ostalih jer je zaista poseban. Poseban zbog svoje note gorkog badema, vrlo otmjen, senzualan i gotovo otrovan zbog čega mu ime u potpunosti pristaje. Oni koji poznaju ovaj miris, sigurno su se zapitali zašto ga stavljam na popis mirisa za proljeće i ljeto kad je opće poznato da se Hypnotic Poison zbog svoje orijentalne jačine najbolje nosi zimi tijekom hladnih dana. Razlog je zapravo jednostavan, jer iako zaista je riječ gurmansko orijentalnom mirisu snažnog karaktera, zbog slatke note vanilije, intenzivnog jasmina, sandalovine i začina ovdje je riječ o Roller Pearl verziji koja zbog svog suptilnijeg načina nanošenja vas neće obgrliti svojom aurom od glave do pete. Roller Pearl, odnosno biserna kuglica se nanosi direktno na kožu odnosno na pulsne točke s kojih će se miris širiti (vrat, iza uha, zapešće...) ili gdje god želite. Upravo zbog ovakvog načina nanošenja, smanjuje se zagušujući efekat te u ovoj verziji dobivamo poznati miris u "pitomijoj" projekciji zbog čega je ova verzija idealna za nošenje tijekom toplih dana i večeri, a pakiranje je vrlo elegantno i praktično, diskreno se nanosi i stane u svaku torbicu. Vjerujem da će obožavateljima Hypnotic Poisona ova verzija biti odličan dodatak da ne moraju nositi cijelu bočicu sa sobom, a onima koji ga možda do sad nisu upoznali je svakako odlična uvertira kako u Hypnotic, tako i u cijelu Poison liniju.  


Emporio Armani In Love With You//
In love with you je nastavak duo mirisa za nju i njega koji su lansirani 2017. pod nazivom "Because It's You" (za žene) i "Stronger With You" (za muškarce). Ove godine ženski In Love With You miris postaji bogatiji i sočniji zbog dominantne note višnje koja u kombinaciji s pačulijem igra glavnu ulogu. Vrlo gust i opojan ali s mjerom, moram priznati da je slatkoća ovdje izvanredno balansirana i zaista ne mogu reći da je ovo zagušujući miris. Vrlo bogat, trajan, ostavlja za mnom mirisni oblak koji se zadržava čak i po nekoliko minuta kad napustim prostoriju. Iako temperature zadnjih dana rijetko prelaze 20 stupnjeva, In Love With You se savršeno uklapa za ove dana i kad je sunce i kad je kiša. Sviđa mi se što se na mojoj koži ne promijeni čak i ako temperatura poraste, zbog čega ovaj miris cijenim još i više. Zadnjih dana ga stalno nosim, jer sam se uvjerila da bez obzira na nepredvidivo vrijeme vani on je uvijek tu, isti, ugodan, primjetan, snažan i s karakterom. Vrlo kvalitetan i trajan miris, što ga duže nosim sve me više osvaja kombinacija trešnje i omiljenog pačulija. Ima zavodljivu notu koja zaista diskretno privlači i tjera vas da ga zavolite sa svakim nošenjem sve više, a vjerujte mi ni okolina neće ostati ravnodušna. :)


Elie Saab Girl of Now Forever//
Treći nastavak Girl Of Now nam donosi isti oblik bočice, ovog puta ukrašenu proljetnim bojama. Vjerujem da će te se složiti sa mnom kako su zaista predivne Girl Of Now bočice s laticama cvijeća koje grle vrh bočice. Nova Forever verzija pršti citrusima u top notama, koje se vrlo brzo smire kada krene ples voćno gurmanskih nota ribizle, maline, badema i vanilije koji traje satima. S obzirom na laganije, svježije i voćne note koje se protežu cijelom kompozicijom, treća verzija Girl Of Now je zadržala prepoznatljivu notu kašmira, pačulija i vanilije koji se protežu i u prethodne dvije verzije, a ponajviše dominiraju u prvijencu zbog čega je kod njega izraziti naglasak na gurmansku grupu mirisa, dok kod Forever verzija gurmanske note nisu u prvom planu jer su osvježene dominantnijim notama crvenog voća. Fantastično odrađen blend nota, u tolikoj mjeri da ova verzija, za razliku od prethodnika zbog toga nije zagušujuća, a opet se osjete prepoznatljive note specifične kod prve i druge verzija. Interesantan i bogat miris koji traje satima na koži, a koji će vas upravo zbog svoje neobičnosti osvojiti. S njim će te mirisati posebnije i drugačije. 


Dior Miss Dior EDP (2019)//
Sve o ovom predivnom mirisu sam sročila u posebnom postu ovdje.

*pr poklon

Maja xx

4 komentara:

~ I N S T A G R A M ~