Dior Joy EDP vs. Joy eau de parfum Intense

Dior Joy EDP (50 ml/780 kn) vs. Dior Joy EDP Intense (50 ml/790 kn) //
U današnjem postu osvrnula bi se na sličnosti i razlike imeđu Dior Joy edp i Joy eau de parfum Intense mirisa. Oba dolaze u naizgled istom obliku bočice, no intenzivnija ružičasta boja tekućine dominira kod Intense verzije. Nadalje, Intense verzija ima lagane brazde na svojoj bočici te ispisana dodatna slova "eau de parfum intense", dok prvijenac ima blijedo rozu boju tekućine i glatku bočicu. Moram naglasiti da je neophodno isprobati oba mirisa na koži, jer pomirisani direktno iz bočice mirišu gotovo identično, no nanešeni na koži razvijaju se potpuno drugačije. Kod EDP verzije top note pršte citrusnim notama bergamota i mandarine, što me odmah odvuče na neko egzotično, tropsko mjesto. EDP Intense citruse projicira na drugačiji način, ovdje kontrolu preuzima nerolij koji u isto vrijeme pruža punoću, dubinu i mrvicu oporosti što u samom početku nagovještava intenzitet cijele kompozicije. Kod EDP verzije, citrusi vrlo brzo nestanu propuštajućim srednjim notama glavnu ulogu i tu dolazi do konkretnog zaokreta koji čini drastičnu razliku kod obje verzije. EDP stidljivo pokazuje ružu i jasmin, no intenzitet voćnih nota breskve i ribizle su ju poprilično razblažile, zbog čega niti jedan od sastojaka u srednjim notama EDP verzije ne dolazi konkretno do izražaja, već zajedno "plešu" na koži. No, kod EDP Intense verzije se ruža i jasmin natječu u intenzitetu, no dok se one natječu tu polako već proviruje vanilija iz baznih nota, koja vješto mješa svoje prste između jasmina i ruže kako bi ovladala mirisom prije nego joj je za to došlo vrijeme. Ovdje je riječ o onoj krasnoj vaniliji koja dominira kod Hypnotic Poisona, no dosta je prigušenija i vrlo prepoznatljiva. U tom trenutku jasno se osjeti intenzitet EDP Intense verzije koja je do sad već daleko pretekla EDP. 

U baznim notama EDP blago otpušta puderaste note mošusa, koje jedva osjetim i to tek kad nos približim vrlo blizu mjestu gdje sam ga nanijela, dok kod EDP Intense verzije igra vanilije, sandalovine i mošusa i dalje intenzivno traje i ne nazire im se kraj tako skoro. Doza vanilije u baznim notama pruža taman optimalnu dozu živahnosti i ugodne topline, u tolikoj mjeri da svaki put kad ga pomirišem ne želim da nestane s kože. 

EDP Intense je, kako mu i ime kaže vrlo intenzivan i bogat miris koji će vam pružati "joy" tijekom hladnijih dana jeseni i zime, ukoliko volite jače i intenzivnije mirise na sebi. Dok je EDP idealan suputnik tijekom toplijih, proljetno - ljetnih dana. Oba su vrlo ženstvena mirisa, a sam odabir ovisit će isključivo o vašoj osobnoj preferenci kao i koliko jake mirise volite nositi. 

Iako su oba divna na svoj način, ja koja inače preferiram jače i intenzivnije mirise ostaje pri svom odabiru - EDP Intense jer se duže zadržava na mojoj koži i ima bolju projekciju te ima idealno izbalansiranu vaniliju koja je naposljetku prevladala u mojoj odluci kod odabira između ova dva mirisa. 

No, neovisno o mom osobnom odabiru između ova dva, vrlo lijepa mirisa, za koji god se vi eventualno odlučite sigurna sam da će vam unijeti radost u život. :)



*proizvodi ustupljeni na testiranje


...a, ima i video na YouTube kanalu :)


Maja xx

2 komentara:

~ I N S T A G R A M ~