Mirisni noviteti i prijedlozi za jesen i zimu 2019./2020.

Iako u ovom postu neću spomenuti sve mirisne novitete koji su nam stigli u parfumerije, svejedno bi se osvrnula ukratko na činjenicu da nas ovu sezonu očekuje lagani zaokret u mirisnom svijetu. Iako redovito pratim mirisne novitete, sukladno tome tako ih isprobavam i većina novih mirisa koji su namjenjeni ili lansirani za hladnije dane ovog puta ne nose sa sobom teške, opojne i gurmanske note na koje sam navikla. Ovu sezonu po svemu sudeći fokus je stavljen na svježe, prozračne note u kojima dominira pokoja intenzivnija, no ne i dominantna nota, zbog čega kompletna mirisna kompozicija naposljetku otkriva da je riječ o mirisima iz svježe i prozračne obitelji mirisa koje osobno preferiram koristiti tijekom toplijiih dana. Pretpostavljam da je došlo do zasićenja s intenzivnim gurmanskim mirisima, pa su parfemske kuće odlučile krenuti suprotnim smjerom od onog na koji sam navikla za ovo doba godine.
U današnjem postu nalaze se različite olfaktivne grupe mirisa i niti jedna nema zajedničkih dodirnih točaka s onim drugim. Zanimljive kombinacije se tu mogu naći, te vjerujem da će se svako od vas pronaći u nekoj od njih.

Kenzo - Flower by Kenzo Eau de Vie // 30 ml (426,00 kn)
Ovog puta kultni Flower miris dobiva svoju svoju novu interpretaciju u kojoj snažno dominira nota cvijeta naranče. Puderaste, balzamične note koje su dominirale u prvijencu ovdje su zamijenjene intenzivnim notama sočnog cvijeta naranče (nerolija). Iz osobnog iskustva moram priznati da je neroli vrlo neobična i zahtjevna nota mirisa koja se neće uvijek jednako projicirati na mojoj koži. S njim zaista trebam postupiti oprezno i prepoznati kada je idealno vrijeme da ga nosim. Nevjerojatno je s kojom se lakoćom, poput kameleona mijenja na mojoj koži, ali s druge strane kakvu tek mirisnu simfoniju može otpjevati onda kad on to želi... ili kad mu moja koža dozvoli? :) Zaista nešto predivno.
Eau de Vie je iskričav, vibrantan i veseo miris koji je prikladan za nošenje u svim godišnjim dobima, ako volite neroli svakako ga isprobajte jer je zaista kvalitetno izveden. Vrlo je ženstven i idealan za svakodnevno nošenje, a diskretne puderaste note tonke i mošusa u bazi, daju mu posebnu čar i pomalo "cosy" osjećaj prikladan upravo za hladnije dane.  
Issey Miyake - L'eau d'Issey Rose & Rose // 25 ml (409,00 kn)
Issey Miyake je poznat po svojim svježim notama koje krase gotovo svaku njegovu mirisnu varijaciju. Ni Rose & Rose nije ništa drugačiji od svojih prethodnika. Kako mu i samo ime kaže Rose & Rose je ruža, ruža i još malo ruže. Iako volim mirise s ružom i zaista sam ih mnogo isprobala, a neke imam i u kolekciji Rose & Rose je u potpunosti nova dimenzija ruže koju do sada nisam osjetila. Svjež, poletan, prozračan, akvatičan ali i nevjerojatno trajan na mojoj koži. Akvatične note su specifične za Issey Miyake brend pogotovo kod ženskih mirisa stoga se nekako podrazumijeva da svoj prepoznatljivi trag pruži i svojoj posljednoj mirisnoj kreaciji. Ukoliko preferirate prozračne i lagane mirise, ali u ovom slučaju s dominantnim notama ruže svakako predlažem da isprobate ovo osvježenje s kojim nećete mirisati kao svaka druga cura u gradu. 
Elie Saab - Le Parfum Royal // 30 ml (439,00 kn)
Iako sam vizuale za ovaj miris vidjela prije više od pola godine znala sam da će ovo biti miris po mom guštu. Nisam pogriješila. Le Parfum Royal je pravi predstavnik orijentalne skupine mirisa i ukoliko volite tu kategoriju mirisa jako su male šanse da vam se ovaj neće svidjeti. Kod prethodnih Le Parfum varijanti dominira nota cvijeta naranče koja je vrlo prepoznatljiva i specifična u svakoj prethodnoj verziji, no kod nove, Le Parfum Royal verzije glavnu priču nose drvene i tople note sandalovine, vanilije, pačulija i ambre zbog čega me je ovaj miris odmah osvojio. Neroli je ovdje prisutan, cijeloj kompoziciji pruža pomalo opor, voćni dodir, no dominacija intenzivnih drvenih nota, a ponajviše pačulija u ovom slučaju preuzima kontrolu i vlada - kraljevski. 
Ovo je miris za cure koje se ne boje nositi glasne mirise, koje žele biti zapamćene i koje vole ostavljati mirisni oblak za sobom metrima daleko. Idealan je za spontane večernje izlaske u kojima će upravo on odigrati glavnu ulogu jer sa sigurnošću tvrdim da s njim nećete ostati nezamijećeni. Ne mogu ga dovoljno nahvaliti jer sam zaista oduševljena ovim mirisom i definitivno je jedan od mojih favorita, a i pravo osvježenje ove sezone.

Narciso Rodriguez - Rouge EDT // 30 ml (415,00 kn)
Narciso me nikad neće prestati iznenađivati svojim mošusnim kombinacijama. Nevjerojatno mi je da u svojih sad već preko 20-ak lansiranih mošusnih kombinacija za žene on i dalje uspjeva kreirati novi miris, drugačiji od svojih prethodnika. A, svaka nova boja bočica je ljepša od one prethodne. Poput ukrasa. Ovog puta imamo Rouge. Crveno. Ruža. Ali kao i uvijek mošus igra glavnu ulogu. Koliko god nota da objedini u svojim mirisima ta prepoznatljiva, topla, prašnjavo puderasta nota mošusa je uvijek glavna zvijezda. I kako se onda samo odlučiti za jedan Narcisov miris? Teško. Jako teško. Pogotovo ako volite puderaste, suptilne mirise koji asociraju na čistoću, jednostavnost, bliskost, ušuškanost, ljubav... Rouge kao da ima nekoliko lica i zaista neće proći neprimjećeno. Baš poput crvenog ruža. Transformira osobu koja ga nosi, ističući njene pozitivne atribute. Elegantan, raskošan i vrlo dopadljiv. U odnosu na parfemsku verziju, zaista je drugačiji. Svoj. Ne mogu reći da nemaju dodirnih točaka, no toaletna verzija je lepršavija i prozračnija, dok je parfemska intenzivnija i opojnija. Kad oba odstoje neko vrijeme na koži tada su najsličniji, ali to traje vrlo kratko. Za nježnije zagrljaje tijekom ove zime, svakako predlažem da isprobate toaletnu verziju. ;)
Dior J'adore roller pearl EDP // 20 ml (388,00 kn)
Kultni J'adore nije mijenjao svoj miris već je dobio još jednu ambalažu u idealnoj količini od 20 ml za nošenje u torbici. Zadržao je svoj prepoznatljivi oblik bočice, no ovog puta manjih dimenzija ali oku vrlo ugodnih. Osim manjih dimenzija, način nanošenja je drugačiji i to putem biserne roller kuglice koja ne troši proizvod više nego je to potrebno jer se nanosi direktno na kožu ostavljajući gotovo uljni trag za sobom. Kombinacija ovakvog nanošenja mirisa zajedno sa J'adore suhim uljem o kojem sam pisala u ovom postu je zaista dobitna kombinacija. Dior je lansirao već nekoliko svojih mirisa u formatu roller kuglice i moram priznati da iako neuobičajeno, ovo je zaista praktičan način za nanošenje mirisa. Nanesem ga na diskretna mjesta zapešća i vrata, te sam mirna cijeli dan jer me njegova aura obavija satima. J'adore je krasan, ženstven miris koji je spoj bijelog cvijeća doveo do savršenstva. Samo je jedan J'adore koji je posljednjih 20 godina, od kad je lansiran, sinonim za ženstvenost, smjelost, hrabrost i senzualnost. Miris koji ostavlja dojam da ste ozbiljna i samouvjerena žena koja zna što želi u životu. Miris koji priča za vas, bez da kažete ijednu riječ. Miris kojeg svaka žena treba imati u svojoj kolekciji, pa čak i u trenutcima kad se ne osjeća "on top of the world" jer uz par kapljica, J'adore će vam garantirano promijeniti mišljenje. 
Zadig & Voltaire - Girls Can Say Anything // 30 ml (395,00 kn)
Nakon Girls Can Do Anything, o kojem sam pisala prošle godine u ovom postu, stigao nam je novi miris, također buntovnog naziva - Girls Can Say Anything i donosi nam ponovno fougere (fužer) mirisne note no ovog puta u nešto drugačijem tonu te kao takav nema sličnosti s prvijencom. 
Girls Can Say Anything nosi sa sobom dominantne note svježeg irisa i božura koje su okružene drvenim, toplim notama tonke, ambre i vanilije. Iako je gotovo cijela kompozicija sačinjena od toplih nota sviđa mi se kako je bez obzira na toplinu određenih nota, vrlo smjelo postignut fougere efekat kod ovog mirisa gdje je naglasak stavljen na cvjetne note zbog čega miris cijelo vrijeme ostaje svjež i prozračan. Čak i u trenutcima kad mi se učini kako izbija toplina vanilije na površinu, hladnoća irisa nadjača i stavlja fokus na sebe kao dominantan primjer fougere skupine. Miris koji se može nositi tijekom cijele godine, no u hladnijim danima ona će iste nadjačati, dok tijekom toplijih će pružati osjećaj svježine. Osobno mi je posljednja verzija draža od prvijenca, možda zbog toga što sam tip osobe koji se češće služi riječima, nego djelima? :)
Ukoliko ste se zasitili gurmanski, opojnih i orijentalnih nota za jesen i zimu, predlažem da isprobate Girls Can Say Anything možda je on upravo ono što tražite. 
*proizvodi ustupljeni na testiranje

Maja xx

Broj komentara: 6:

  1. Obožavam tvoje recenzije parfema!! Obavezno ću isprobati E. Saab i Narciso! Dior imam i jako ga volim!

    OdgovoriIzbriši
  2. Napokon! :) Volim tvoje postove s parfemima. Fotkice su prelijepe!
    Petra

    OdgovoriIzbriši
  3. Divne su fotkice i super je post! Za neke od ovih parfema ranije uopće nisam ni čula!

    - Voljela bih vidjeti i tvoj komentar na mom blogu, da se uzajamno podržavamo 😍❤❤
    www.livinglikev.com

    OdgovoriIzbriši

~ I N S T A G R A M ~