Roja Parfums - Enigma Essence de Parfum

Roja Dove (rođen Roger Bird) je britanski parfumer koji nosi titulu "najboljeg nosa na svijetu", već dugi niz godina radi u parfemskoj industriji, a 20 godina je radio kao globalni ambasador u Guerlainu, te je odlučio krenuti samostalnim stopama i kreirati najfinije mirise na svijetu, tako je nastao brend - Roja Parfums. (Web stranica brenda se nalazi ovdje).


Posjedovati Roja miris je san svakog ljubitelja mirisa. Brend koji odiše luksuzom i kvalitetom na jedinstven način. Njegove bočice sam oduvijek gledala kriomice iz sigurne udaljenosti jer sam znala da jednom kad zakoračim u svijet Roja mirisa, bit će teško izaći. Brend koji je apsolutni sinonim za luksuz i kvalitetu. 

Posljedna Roja Parfums kolekcija zove se Essence de Parfum, riječ je o 7 već poznatih Roja mirisa s visokom koncentracijom esencijalnih ulja, no u odnosu na Eau de Parfum verzije, u Essence su one nešto niže, no ne i manje trajne na koži. Svi mirisi iz Essence de Parfum linije, postoje i u regularnoj Eau de Parfum liniji. Ukratko, zamislite Essence da Parfum kao toaletnu verziju već postojećih 7 mirisa koji su prvotno napravljeni u Eau de Parfum koncentraciji. 

Naglasak kod svakog mirisa u Essence de Parfum kolekciji je stavljen na iskričavo i svježe otvaranje u top notama. Prezentacija svakog Roja mirisa je izvanredna, a svaka bočica je polegnuta na svilenu tkaninu. Bočice su napravljene od teškog i masivnog stakla te ukrašene čepom koji nalikuje kruni. Sprejer je fantastičan i jedan od najboljih koje sam do sada imala prilike isprobati. Vidljivo je iz cjelokupne prezentacije da se pažnja posvetila svakom pa i najmanjem detalju, od izgleda i kvalitete bočice, kombinacije boja, čepa pa tako i sprejera. Zaista prekrasno, luksuz na vrhuncu.

___________________________________________________________________________________________________________________

NOTE: 

TOP: Bergamot

SRCE: Neroli, jasmin, geranij, ylang ylang, ruža, breskva, heliotrop

BAZA: Pačuli, sandalovina, vanilija, iris, mošus i ambergris. 

__________________________________________________________________________________________________

Enigma (poznata u Americi i kao Creation - E) je voćno cvijetni miris s toplom, senzualnom bazom. U mojoj kolekciji još je jedan miris koji ide u istu kategoriju zajedno s Enigmom, a to je Good Girl Gone Bad od Kiliana. To su jedina dva mirisa, iste mirisne grupe s kojima sam istinski oduševljena jer utjelovljuju miris ženstvenosti na najbolji mogući način. Enigma je vrhunski izvedena u tolikoj mjeri da se jednostavno saživi s kemijom moje kože. Voćne note su živopisno jasne i mirišu realistično (breskva), što je glavni razlog zbog kojeg sam oduševljena ovim mirisom, jer note u njemu mirišu prirodno. Naime, često osjetim kod voćnih mirisa veliku koncentraciju sintetike zbog čega me odbijaju od kupnje, jednostavno im nešto nedostaje zbog čega nikad ne kliknemo, kod Enigme to nije slučaj, jer je kvaliteta nota snažno protkana kroz cijelu kompoziciju, stoga je zaista nevjerojatno zadovoljstvo uživati u ovakvom olfaktivnom iskustvu. 

Enigma se otvara s kratkom ali snažnom notom bergamota koji pruža osvježenje već u samom startu, no vrlo brzo se kompozicija premješta u srednje note obogaćene prvenstveno dominantnim notama slasne breskve i svježe, rosne ruže. Bez obzira što ja osjetim uglavnom breskvu i ružu, ovo nikako nije jednostavan miris, posjeduje težinu i dubinu, primamljivu notu senzualnosti i snažnu vibrantnost. Trajnost je preko 10 sati na mojoj koži. 

Zamišljam ga na jednostavnoj, simpatičnoj djevojci koja posjeduje magnetsku privlačnost, ali ne u seksualnom ili vulgarnom smislu, već onu privlačnost zbog koje želiš stalno biti pokraj nje, u njenom društvu, jer je ugodno s njom razgovarati, ima snažnu karizmu, srčani osmjeh, uvijek je opuštena i prijateljski raspoložena prema svima. Humoristična, prizemna, prilagodljiva, brižna i jednostavna. Ne nosi posljednju modu, voli uložiti u kvalitetnu odjeću, obuću i torbe, nosi moderne klasike, svijetle tonove i traperice, ali također ima i crnu haljinu u ormaru za posebne večernje izlaske. Nije party djevojka, to je odavno prerasla, želi ugodno društvo, miran i ispunjen život. Nosi Enigmu kao svoj zaštitni znak, svaki dan i u svim prilikama jer je Enigma dio nje, njen mirisni pečat po kojem je svi prepoznaju. Enigma je miris kojeg ona utjelovljuje i savršeno se nadopunjuju. 

Maja xx

Nema komentara:

Objavi komentar

~ I N S T A G R A M ~