Hermetica - Verticaloud

Clara i John Molloy osnivači niche parfemskih kuća Memo i Floraiku imaju još jedan brend pod svojim okriljem, a riječ je o brendu Hermetica

Brend Hermetica ima drugačiji pristup prema svemu što smo do sada naučili o mirisima. No o tome ću pisati malo kasnije.

Hermetica u svojoj ponudi trenutno ima 18 mirisa, a jedan od njih - Source1 - nalazi se u svakom od preostalih 17. 

Source1 je miris koji se može nositi posebno, no u svim ostalim mirisima iz linije, koristi se kao Prima Accord, odnosno njegov spoj esencije bergamota, molekula suhe ambre i drvenastog mošusa čini ga idealnim baznim mirisom za preostalih 17 mirisa u ponudi ovog brenda. 

Hermetica brend je orijentiran prema održivom razvoju iz tog razloga u ponudi imaju ponovno punjive bočice, refil pakiranja, ne koriste alkohol u svojim mirisima, a za svaku kupovinu preko njihove službene web stranice posaditi će jedno drvo u ime kupca... to su samo neki od načina na koji žele poboljšati svijet. 

Zanimljiva je činjenica da su Hermetica mirisa hidratantni. Riječ je o eau de parfum koncetracijama mirisa, koji ne sadrže alkohol, a ujedno su u hidratantni za kožu. Morate priznate da je to zaista inovativno u svijetu mirisa. S obzirom da su hidratantni, mirisi se smiju utrljati u kožu... znate kako sam spomenula na početku da imaju drugačiji pristup o svemu što smo do sad naučili o mirisima, e pa Hermetica preporuča da se mirisi utrljavaju u kožu, dok je do sad vrijedilo obrnuto pravilo; kad bi pošpricali miris na kožu, ne bi trljali (najčešće zapećše od zapešće) već bi par trenutaka sačekali da alkohol ishlapi kako bi mogli pomirisati miris. S obzirom da u Hermetica mirisima nema alkohola, iz tog razloga se miris odmah po nanošenju može utrljati u kožu. Mislim da je to zaista odlična prednost jer mirise možemo nositi na koži i tijekom ljeta. 

Nadalje, odmah po nanošenju mirisa na kožu, paralelno se pojavuljuju top i srednje note što znači da već u prvih nekoliko sekundi možete dobiti dojam kako miris miriše, bez da čekate na uobičajeno razvijanje mirisa koje ponekad bude višesatni proces, kod Hermetice se vrlo brzo dobije dojam kako određeni miris miriše. Isprobala sam Verticaloud o kojem ću danas pisati, no planiram ih još nekoliko uvrstiti u svoju kolekciju mirisa, jer sam oduševljena konceptom, bočicama kao i kvalitetom mirisa.

Verticaloud je dostupan u količini od 50 i 100 ml, kao i refil pakiranje u količini od 100 ml. Bočica je predivne, šumsko zelene boje sa zlatnim detaljima koja zaista izgleda vrlo luksuzno i masivno jer je napravljena od debljeg stakla. Čep je također vrlo luksuzan i težak, zlatni rupičasti detalji daju cijeloj prezentaciji upečatljivost. Kutija je poprilično jednostavna, savitljiva i u usporedbi s bočicom samo je naizgled luksuzna, ali u cijeloj ovoj priči, to mi je zaista najmanje važno.

Verticaloud u sebi ima oud (ili agar), ružu, malinu, šafran, pačulij, tonku, ambru, papar, begamot, korijander, jasmin, geranij, cimet, sandalovinu, kožu i labdanum. Iako zaista ima mnogo nota, one najdominantnije na mojoj koži su agar, ruža i malina polegnute na toplu mekoću tonke, sandalovine, labdanuma i ambre. 

Ako želite zakoračiti u svijet ouda ovo je definitivno jedan od nježniji mirisa s ovom inače vrlo snažnom i intenzivnom notom. U Verticaloud-u je agar nježan i pruža pomalo dimnasti efekat cijeloj kompoziciji, no slatkoća maline i mekoća ruže su u prvom planu. Na mojoj koži se jasno osjeti realističan miris maline, poput marmelade od maline. 

Podsjeća me na pravljenje marmelade, dok se maline kuhaju u loncu koji se nalazi na pećnici koja se loži na drva. U zraku se osjeti slastan miris maline, a ujedno se nalazim na toplom mjestu jer me grije toplina iz pećnice. Vrlo ugodan ali i intenzivan miris, kojeg da ga nisam isprobala na koži pri temperaturi od 27 stupnjeva rekla bi da je definitivno miris za jesen i zimu. Međutim, iznenađujeće dobro podnosi visoke temperature i prekrasno se razvija na koži čak i kad je vruće. Tijekom zime ću ga svakako nanositi raskošnije, no 3-4 šprica tijekom ljeta će biti više nego dovoljna da mi izdrži na koži cijeli dan. Trajnost mu je odlična, osjetila sam ga i nakon 12 sati na svojoj koži. Najbliže ga mogu svrstati u kategoriju s Oud Bouquet mirisom od Maison Lancome u kojem je agar također nježniji, no Oud Bouquet ima dominaciju ruže, te su ruža i agar u podjednakom balansu, također je i manje sladak u odnosu na Verticaloud kojem slatkoća maline dominira na mojoj koži, a toplina i dimne note agra su u pozadini te se ne razvijaju jednakim, izbalanisranim intenzitetom kao što je to slučaj kod Oud Bouqueta. 

Brend je svakako vrijedan pažnje, a cijelu njihovo ponudu možete provjeriti na njihovoj službenoj stranici OVDJE.

Maja xx

2 komentara:

~ I N S T A G R A M ~